Pucnjava u Sesvetama: Priveden Mario Korade, sin pokojnog generala Ivana

Kako neslužbeno doznaje dnevnik.hr policija je zbog pucnjave u Sesvetama privela Marija Koradea, sina pokojnog generala Ivana.

U Ulici Ljudevita Posavskog večeras je došlo do pucnjave, a trenutno nema informacija o eventualnim žrtvama. Kako neslužbeno doznaje dnevnik.hr, policija je privela Marija Koradea, sina pokojnog generala Ivana Koradea.

“Dojavu o pucnjavi iz vatrenog oružja smo zaprimili nešto iza 16 sati. Brzom intervencijom policijskih službenika, osoba koja se dovodi u svezu s ovim slučajem je uhićena. Pucnjava se dogodila u Ulici Ljudevita Posavskog, a za sada nemamo informacijama o ranjenim ili ozlijeđenim osobama. Kriminalističko istraživanje je u tijeku nakon čega ćemo imati više informacija”, izjavili su iz Policijske uprave zagrebačke za Vijesti.hr.

Podsjetimo, Mario Korade (25), sin je umirovljenog generala Ivana Korade, koji je na kraju višednevnog pokolja 2008. godine ubio petero ljudi, a potom presudio i sebi.

Mario Korade je pak osuđen na kaznu od tri godine i tri mjeseca zatvora zbog različitih kaznenih djela na temelju dvije objedinjene optužnice i to zbog protupravnog oduzimanja slobode i nanošenja teških tjelesnih ozljeda u prvom slučaju te iznude u drugom slučaju.

Prema prvoj optužnici, Korade je u siječnju 2015. napao i lišio slobode dvojicu braće te njihovog susjeda koji su u blizini njegovog imanja u Velikoj Veternički sjekli stabla. Korade ih je navodno i tukao i prijetio pištoljem,

Optužba za ilegalno posjedovanje oružja je odbačena, pošto policija nikad nije našla pištolj. Iako je pretragom njegove kuće pronađeno streljivo, sud je prihvatio Koradeovu obranu da je ono pripadalo njegovom pokojnom ocu, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari