Migranti i u Slavoniji: Tri migranta u Tovarniku ukrali automobil, u Mirkovcima se slupali

Ad

Vukovarsko-srijemska policija osujetila je u jednom danu dva pokušaja ilegalnih migranata da se preko Hrvatske “prebace” do željenog europskog odredišta. U jednom se slučaju radilo o krađi automobila, a u drugom o skrivanju u teretnom vozilu kako bi nezamijećeno prešli hrvatsku državnu granicu.

Oba slučaja dogodila su se 21. studenoga. Prema službenim podatcima Policijske uprave u Vinkovcima, na Graničnom prijelazu Ilok, na ulazu u RH, tog je dana oko 13.45 kontroliran teretni automobil Mercedes s poluprikolicom kojim je upravljao 64-godišnji državljanin Republike Sjeverne Makedonije.

– Zajedničkim pregledom policijskih službenika i djelatnika carine utvrđeno je kako je na poluprikolici carinsko uže prerezano i potom povezano žicom. Daljnjim pregledom u unutrašnjosti poluprikolice pronađena su tri strana državljanina, u izbjegavanju granične kontrole – potvrdili su u policiji, navevši i kako je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja stranim državljanima odbijen ulazak u RH, a protiv vozača teretnog vozila slijedi prekršajni postupak carine. Neslužbeno, radilo se o državljanima Afganistana.

Drugi se slučaj odigrao, pak, u vinkovačkom prigradskom naselju Mirkovci, gdje su tri ilegalna migranta s prethodno ukradenim automobilom doživjela prometnu nesreću. “Provedenim kriminalističkim istraživanjem u Postaji granične policije Tovarnik nad tri strana državljanina utvrđena je sumnja kako su u noćnim satima 21. studenoga u Tovarniku neovlašteno uporabili osobno vozilo, a potom u Mirkovcima kod kružnog toka imali prometnu nesreću. Pravovremenim i učinkovitim postupanjem policijskih službenika strani državljani zatečeni su na mjestu događaja te, s obzirom na to da nisu bili ozlijeđeni, privedeni u službene prostorije policije. Strani državljani predani su, uz kaznenu prijavu, pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske”, priopćeno je. Navodno je riječ o državljanima Alžira, a “poslužili” su se automobilom koji je ostavljen otključan, piše Glas Slavonije.

Facebook Komentari