Šesti prijavljeni za šverc iz afere “Municija”: I ja bih volio znati zašto sam prijavljen za šverc oružja. Čim policija pronađe šest tisuća metaka u zelenim kutijama, misli da je to vojno streljivo

Šesta osoba koju je policija prijavila u aferi “Municija” je Boris Ercegović, vlasnik i direktor splitske tvrtke “Aservo”, koja se bavi trgovinom oružjem, streljivom, vojnom i policijskom opremom, a njegova je i trgovina oružja “Magnum”.

O razlozima zbog kojih ga je policija prijavila Ercegović – koji je Slobodnoj Dalmaciji lani dao intervju kao jedan od rijetkih Hrvata koji je bio na najvećem svjetskom sajmu naoružanja u Las Vegasu – kaže:

– Ja kao privatna osoba koja ima oružni list imam i pripadajuće streljivo za oružje s lista. Temeljem toga, ja sam drugoj osobi prodao streljivo za oružje koje ta osoba legalno posjeduje jer ima važeći oružni list za taj kalibar streljiva.

Postupio sam u skladu s odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i nisam počinio nikakvo kazneno djelo ili, kako neki pišu, švercao oružjem – kazao je Slobodnoj Ercegović.

Zanimalo je novinare Slobodne zbog čega je onda prijavljen.

– I ja bih to volio znati. Čim policija pronađe šest tisuća metaka u zelenim kutijama, misle da se radi o vojnom streljivu. Streljivo koje sam prodao toj osobi zakonski je dozvoljeno i ne radi se ni o kakvom zabranjenom streljivu.

Uzgred budi rečeno, streljivo je iz 1983. godine, njegov “životni vijek” je 10 godina i njegovo trajanje je isteklo 1993. Radi se o streljivu koje nije ni za kakvu drugu upotrebu osim za vježbanje – istaknuo je Ercegović.

Takvo streljivo se, po njegovim riječima, može legalno kupiti diljem EU-a.

– U skladu s važećim zakonima u RH te Europskom direktivom, svatko od građana RH može kupiti bilo gdje unutar Unije takvu vrstu streljiva i to u vojnim pakiranjima od 1000 do 4000 komada, a koja su prvenstveno namijenjena sportskim strijelcima – zaključio je Boris Ercegović.

Facebook Komentari