Sastanak Divjak, Aladrovića, Marića, Fuchsa i Plenkovića o štrajku, sastavlja se nova ponuda sindikatima

U Vladi je održan sastanak premijera Andreja Plenkovića, ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, ministra rada Josipa Aladrović. Na sastanku su bili i ministar financija Zdravko Marić i savjetnik premijera za obrazovanje, Radovan Fuchs, no oni su ranije izašli.

Jedna od tema o kojoj se razgovaralo bila je i nova ponuda za sindikate, kako bi se okončao štrajk u školama koji još uvijek traje.

Iz Vlade je sa sastanka prvo izašao ministar financija a nakon njega premijerov savjetnik Fuchs. Ministri Divjak i Aladrović još razgovaraju s premijerom.

Fuchs je po izlasku sa sastanka rekao da se razgovaralo o prijedlozima i izračunima. Dodao je kako nije bilo razgovora o odlasku ministrice Divjak.

Ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, nakon sastanka u Vladi s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrom rada, Josipom Aladrovićem, novinarima je komentirala teme sastanka.

“Mi smo pripremili određene analize koje su nam omogućile da vidimo koja su alternativna rješenja. Najvažnije je da se razgovara temeljem argumenata i da se otvori razgovor sa sindikatima. Radi se na tome da se dođe do nove ponude, zato i analize Ministarstva znanosti i obrazovanja vezano uz plaće su bile važne”, rekla je Divjak, dodavši da će sve ono o čemu se razgovaralo i ponuda koja je na stolu prvo biti prezentirano sindikatima, a ne medijima, prenosi N1.

Facebook Komentari