Ribić o hrvatskim političarima: Oni kao da udišu eterične pare

I sindikati znanosti i visokog obrazovanja danas i u ponedjeljak su u štrajku potpore, a osvrnuli su se na jučerašnji sastanak oko Temeljnog kolektivnog ugovora i osnovice.

Igor Radeka iz Nezavisnog sindikata znanosti i obrazovanja osvrnuo se na jučerašnji sastanak oko Temeljnog kolektivnog ugovora i osnovice plaće. Kaže da ljudi žele rješenje situacije sada i odmah

Kaže i da su predstavnici Vlade na sastanak došli nepripremljeni jer je dogovor bio da se napravi analitička podloga oko zaostajanja plaća u obrazovanju. Sindikati su došli s analizom, ali Vlada ne.

Radeka smatra da sporazum postignut sa sindikatima državnih službi nije nikakav spektakularni pomak. “To je 250 kuna više za božićnicu i regres i stotinjak kuna više za dar za djecu. Toliko o ozbiljnosti Vlade da riješi strukturne probleme javnih službi u Hrvatskoj”, rekao je i dodao da za njih to nije prihvatljivo.

Sljedeći sastanak je u srijedu u 14 sati pa se nada da će do tada Vlada napraviti obećanu analizu.

Vilim Ribić na početku je čestitao kolegama sindikalistima na spektakularnom događaju i organizaciji nikada većeg štrajka koji su briljantno izveli,a njihov doprinos su jumbo plakati.

“Jučer na pregovorima je minstar Marić isto pričao o tome kako se mi bavimo politkom i kaže vi niste ovakav štrajk nikada napravili SDP-u.

Ta paranoja politike, to oni kao da udišu eterične pare pa naglo počnu misliti da su samo oni važni i da postoje samo dvije stvari, oni kao čista ideja dobra i naspram njih cijeli neodgovorni drugi svijet.

Odgovorio sam mu je li bio u zemlji kada smo prije izbora 2015., dva mjeseca prije izbora imali petodnevni štrajk u obrazovanju u vrijeme vladavine SDP-a, a ovo je štrajk godinu dana prije izbora, a ono je bilo dva mjeseca prije izbora.

Istu priču nam je radio SDP i govorili da radimo za HDZ i kada je bio referendum “67 je previše” kada su nas optuživali da nismo referendum provodili protiv SDP-a, a mi imali dva fenomenalna referenduma – protiv outsurcinga i spasili smo autoceste.

Pozicija “ja sam u redu, a cijeli svijet nije u redu” nije baš zdrava psihološki gledano”, zaključio je, piše N1.

Share This Article