Povjerenstvo pokreće postupak protiv Anke Mrak-Taritaš

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković izvijestila je da je jednoglasno odlučeno da Povjerenstvo neće pokretati postupak protiv Milana Kujundžića, ali hoće protiv Anke Mrak-Taritaš, i to zbog neispunjavanja imovinske kartice i zlouporabe položaja.

“Povjerenstvo je na današnjoj sjednici odlučilo da neće pokrenuti postupak protiv dužnosnika Milana Kujundžića, s obzirom da iz dokumentacije koju imamo nije utvrđena nikakva moguća povreda Zakona o sprječavanju sukoba interesa”, kazala je predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković.

Pokreće se postupak protiv Anke Mrak-Taritaš

“Što se, pak, tiče dužnosnice Anke Mrak-Taritaš, povjerenstvo je jednoglasno, kao i u slučaju dužnosnika Kujundžića, odlučilo da se pokrene postupak zbog povrede članaka 8 i 9, dakle neispunjavanja imovinske kartice u skladu s propisom. U imovinsku karticu nije unijela naknade koje je primala na ime ispitnih komisija, prenosi N1.

Isto tako, zbog povrede članka 7c, zlouporabe položaja, s obzirom da je sama sebe, dok je bila ministrica, imenovala u komisiju na temelju koje je naknadno imala primanja.”

Facebook Komentari