Štromarovo ministarstvo odobrilo Bandićev GUP, ali on kaže: Da sam na njihovom mjestu, ja za taj GUP ne bih glasao

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja, Predrag Štromar, komentirao je zeleno svjetlo GUP-u, poziciju ministrice Divjak u Vladi…

“Na Skupštini Grada Zagreba je da odluči hoće li prihvatiti GUP. Građani su dali puno zahtjeva, puno primjedbi, na njima je da odluče kakav razvoj grada žele. Da sam na njihovom mjestu, ja za taj GUP ne bih glasao”, rekao je Štromar.

Objasnio je i zašto ne bi glasao.

“Zato što mislim da se moglo bolje napraviti, da je trebalo više neku struku angažirati i da je trebalo bolje i kvalitetnije analizirati razvoj nekih dijelova grada”, rekao je Štromar.

“Da sam ja vijećnik u Gradu Zagrebu, ja bih više slušao građane koji su jako puno primjedbi poslali”, dodao je.

Štromar je rekao da Ministarstvo graditeljstva nema politički utjecaj na GUP, nego samo stručni te da su stručne službe ministarstva napravile potrebne analize. “Stručne službe Grada zagreba su unijele u tekst što znači pretežitost, a to su definirali s 51 posto rekreacijske zone na području hipodroma”, rekao je Štromar na pitanje što će se dogoditi sa zagrebačkim Hipodromom.

Upitan za odnos ministrice znanosti i obrazovanja, Blaženke Divjak i HNS-a, Štromar je rekao da stranka podržava ministricu.

“HNS je dio Vlade i mi donosimo odluke i tako će biti i dalje”, rekao je.

Na pitanje misli li da će premijer Andrej Plenković smijeniti ministricu Divjak, Štromar je niječno odgovorio.

“Ministrica će ostati ministrica, ona ima puno posla, imamo još 10, 11 mjeseci, treba školu za život napraviti takvom da omogućuje našoj djeci kvalitetnije obrazovanje. Imamo puno posla, puno smo napravili, ali puno je posla još uvijek pred nama”, rekao je Štromar, dodavši da apelira na sve da se dogovor što prije postigne.

Facebook Komentari