Za kraj godine s Gruzijom, evo gdje je prijenos

Aktualni svjetski doprvaci zaključit će kalendarsku godinu prijateljskom utakmicom protiv Gruzije, na stadionu Aldo Drosina u Puli.

Hrvatska – Gruzija
Prijateljska utakmica
19. studenoga 2019., 18:00
Stadion Aldo Drosina, Pula

Hrvatska nogometna reprezentacija pod vodstvom izbornika Zlatka Dalića pobijedila je u subotu Slovačku (3:1) te tako u posljednjem kvalifikacijskom nastupu osigurala svoje mjesto na Europskom prvenstvu, a slobodni termin u utorak iskoristit će za prijateljski ogled s Gruzijom.

Nakon ovogodišnjih domaćih utakmica odigranih u Zagrebu, Osijeku, Varaždinu, Splitu i Rijeci, domaćin će biti i Pula, a svima je u taboru Vatrenih želja pobjedom završiti još jednu uspješnu reprezentativnu godinu.

“Nadam se da ćemo na zasluženi zimski odmor otići s pobjedom, uz dobar nastup, no suparnik je neugodan. Gruzija iza sebe ima nekoliko respektabilnih rezultata u posljednjih nekoliko mjeseci i ne bude li pristup pravi, mogu nam napraviti probleme”, istaknuo je Ivica Olić, član stručnog stožera.

Za utakmicu neće kandidirati kapetan Luka Modrić, koji se zbog naporne klupske sezone ranije priključio treninzima Real Madrida, dok će preostali reprezentativci u kadru dobiti minutažu – osim onih s manjim zdravstvenim poteškoćima nakon okršaja na Rujevici.

“Uvijek ponavljam da nije važno tko zabija, nego da Hrvatska igra dobro i pobjeđuje. Uloge favorita nama nisu bitne, ovisimo sami o sebi i kada smo pravi, kao što je bio slučaj prije dva dana, nitko nam ništa ne može”, rekao je dan uoči susreta s Gruzijom Ivan Perišić.

Hrvatska i Gruzija odigrale su po osamostaljenju samo dvije međusobne utakmice, obje kvalifikacijske na putu prema Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini. U Tbilisiju je u ožujku 2011. godine bilo 1:0 za Gruziju, zahvaljujući pogotku Levana Kobiašvilija u samoj završnici, da bi samo tri mjeseca kasnije Hrvatska uzvratila pamtljivim preokretom u Splitu. Tada je Jaba Kankava doveo goste u vodstvo, dok su Mario Mandžukić i Nikola Kalinić u 76. i 78. minuti režirali pobjedu 2:1.

U kvalifikacijama za Europsko prvenstvo Gruzija je u društvu Švicarske, Danske, Republike Irske i Gibraltara osvojila osam bodova, a zahvaljujući osvajanju svoje skupine u Ligi nacija još uvijek ima priliku domoći se završnog turnira kroz doigravanje.

Utakmica u Puli počinje u 18:00 sati, piše HNS.

Prijenos je na Doma TV, emisija pola sata ranije.

Facebook Komentari