Vrlički Robin Hood, bankar koji je opljačkao banku, uhićen je

Kako doznaje Jutarnji list, policiji se jutros u Splitu predao Srđan Djaković (59), odbjegli bankar koji je osumnjičen da je iz poslovnice vrličke OTP banke nestao s više od 11 milijuna kuna!

– U policiju je jutros pristupio muškarac koji se dovodi u vezu s kaznenom prijavom vezano uz jednu poslovnicu banke na području Vrlike. Trenutno se nalazi u službenim policijskim prostorijama na kriminalističkom istraživanju – rekli su Jutarnjem iz PU splitsko-dalmatinske.

A kako neslužbeno doznaje Jutarnji, odbjegli bankar nije bio sam. Pojavio se u pratnji odabranog odvjetnika.

Prošlog tjedna nagađalo se da ga je policija u srijedu preko signala mobitela locirala u blizini Sarajeva. U međuvremenu je Djaković ugasio mobitel, a policija sumnja da mu je u ovoj akciji krađe novca i bježanja pomogla najmanje jedna osoba.

Podsjetimo, kada su zaposlenici vidjeli da prošlog ponedjeljka Djaković, koji jedini ima ključ sefa, nije došao na posao, zvali su u Sinj. U Vrliku je nakon njihova poziva došao voditelj sinjske poslovnice OTP banke koji ima rezervni ključ i on je tim ključem otključao sef u kojem ih je sve dočekalo veliko iznenađenje i mali milijun upitnika.

Po Vrlici kruži priča da je Srđan Djaković tog petka, 8. studenog, prije nego što je s 11 milijuna i 228 tisuća kuna krenuo u bijeg preko granice, vratio staru štednju dvjema ženama s tog područja. Djaković je prije bijega ostavio još 20 tisuća eura i 175 tisuća kuna, ali taj novac je njegov sin prošlog tjedna predao policiji.

Bankar koji je opljačkao poslovnicu je vrlički Robin Hood: Njegovi sugrađani kažu da je Serđo bio legenda – Uzima je od bogatih i dava siromašnima; Je*en ja čov’ka koji nema ljubavnicu

Facebook Komentari