Dolaze europski pučani, bit će gužve u centru i oko zračne luke, policija moli građane: Surađujte s nama i budite strpljivi

Zbog Kongresa Europske pučke stranke policija je upozorila na “kratkotrajne prekide u centru Grada i na prilaznim pravcima zračnoj luci”.

U srijedu već u 9 sati počinje Kongres Europske pučke stranke (EPP) u Zagrebu.

Zbog dolaska gostiju, među kojima su i brojni državnici, policija je upozorila na “kratkotrajne prekide u centru Grada i prilaznim pravcima zračnoj luci”.

“Građane grada Zagreba ovom prilikom pozivamo na strpljenje i suradnju s policijskim službenicima na ulicama grada Zagreba s obzirom na očekivane manje prometne gužve i kratkotrajne prekide prometa u užem centru Grada te na prilaznim pravcima Zračnoj luci Franjo Tuđman”, rekli su u policiji.

“Od danas (utorak) 19. studenoga, kao i iduća dva dana (srijeda i četvrtak) odnosno do 21. studenoga 2019. godine, u vrijeme održavanja kongresa Europske pučke stranke (EPP) u Zagrebu, nadležne će službe Ravnateljstva policije i Policijske uprave zagrebačke provoditi sve potrebne mjere kako bi posjet većeg broja visokih državnih dužnosnika i osoba koje će sudjelovati na navedenom Kongresu protekao u najboljem redu”, dodali su.

Više od 2000 sudionika očekuje se na 26. kongresu pučana. To je prvi kongres u Hrvatskoj, najmlađoj članici EU-a, koja će u prvoj polovini 2020. prvi put predsjedati Unijom i priprema se za ulazak u šengensku zonu i uvođenje eura.

Na skup stiže više šefova država i vlada, uključujući njemačku kancelarku Angelu Merkel i najviše europske dužnosnike iz redova EPP-a te odlazećeg predsjednika Jean-Claudea Junckera i novu predsjednicu EK-a Ursulu von der Layen, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari