Nevrijeme zahvatilo Istru, prijeti i Dalmaciji: Podigla se razina mora, puše jako jugo s orkanskim udarima, valovi sve veći

Foto: Sandro Hačić, Istramet

Novo nevrijeme na Jadranu – zabilježeno je gotovo 3000 munja, a fronta se proteže na potezu od Kopra preko Buzeta, Labina i Cresa… Južni krak uskoro je i na zadarskom području.

Jaka grmljavinska linija razvila se na moru i iznad Istre, a približava se i sjevernoj i srednjoj Dalmaciji. Cijeli Jadran je pod crvenim alarmom, a predviđeno je da će valovi zbog olujnog juga biti visoki i nekoliko metara.

Senzor bilježi već 2600 munja u Jadranu, kao da je ljeto. Fronta se proteže na potezu Kopar, Buzet, Labin, Cres… južni krak uskoro je i na zadarskom području. Portal Istramet najavio je pogoršanje tijekom dana s kišom i grmljavinskim pljuskovima. Visoki valovi i udari juga zabilježeni su na Rtu Kamenjak kod Pule.

Poplavljena riva u Rovinju

Lokalno ima obilnijih oborina. Novo nevrijeme sa sobom nosi i jako jugo s olujnim i orkanskim udarima te izraženiju plimu koja je već poplavila dio područja uz obalu. Višednevno jugo je iznimno rijetka situacija, navode u Istrametu.

Na videosnimci je zabilježen i Rovinj u kojem se more prelijeva na rivu. Glas Istre javlja da se razina mora podigla i u Poreču, gdje su također “zaplivali” molovi i rive.

Jako jugo poplavilo je i rivu u Vodicama i stvorilo probleme u prometu.

Podsjetimo, orkansko jugo diljem Jadrana uzrokovalo je u srijedu veliku materijalnu štetu. U kratkom vremenu obilna kiša prouzročila je probleme i prekide u prometu. Najjači udar juga od 156 kilometara na sat zabilježen je u Labinu gdje je pala i najveća količina kiše.

Facebook Komentari