Petković: Slovačka će se vjerojatno drugačije pripremiti, ali ne bojim se

Bruno Petković, napadač hrvatske nogometne reprezentacije, govorio je o svojoj ulozi među Vatrenima, koje očekuje odlučujući okršaj sa Slovačkom.

Prisjećanje na Trnavu

“Tamo smo odigrali idealnu utakmicu, dominirali svih 90 minuta protiv reprezentacije koja nije iz nižeg razreda, već ima kvalitetne igrače, To je bila velika stvar, no svaka je utakmica priča za sebe i počinje s 0:0. Na nama je dokazati da smo kvalitetniji i jedva čekam istrčati na teren”

Jasne smjernice i sloboda na terenu

“Slovačka će se vjerojatno drugačije pripremiti, ali ne bojim se. Radimo svoju analizu, slijedimo izbornikove upute i taktiku. Imam jasne smjernice što i kako trebam raditi na terenu. Imam i dosta slobode biti kreativan na svoj način, i u Dinamu i u Hrvatskoj. Trener i izbornik mi vjeruju, što mi je jako drago, a osjećam se dobro u bilo kojem sustavu. Vidim svoj napredak iz utakmice u utakmicu, pokušavam eliminirati pogreške i razvijati što bolju sinergiju s ostatkom momčadi. Bolja mi je i statistika, no uvijek sam bio timski igrač – važnije je da momčad pobijedi nego da ja postignem pogodak”

Reprezentativci iz redova Dinama

“Svi smo dokaz kvalitetnog rada u Dinamu, u ovoj pozitivnoj priči koja se razvija kroz zadnjih godinu i pol dana. Ima u Dinamu još igrača koji imaju kapacitet postati reprezentativci. Zadovoljni smo kako igramo, treba nastaviti u tom smjeru”

Pritisak zbog pohvala

“Svakome imponira pozitivno mišljenje kvalitetnih stručnjaka, a pritisak je sastavni dio našeg života. Nogometaši moraju kanalizirati taj pritisak u nešto pozitivno, u dodatni motiv da opravdamo nečiju pohvalu”

Savjeti Ivice Olića

“Najviše sam s Olićem pričao prije Walesa i Tunisa, dao mi je maksimalnu podršku i nekoliko savjeta koji su mi uistinu pomogli. Od stručnog stožera naučio sam mnogo”

Riječka meteorologinja: Ljudi, nisam ja kriva, ajmo reći ovako – Kiša će potopiti Rujevicu, a Hrvatska će potopiti Slovačku

Facebook Komentari