Vučić pisao Daulu: Nisam strašljiv, ali ne dolazim u Zagreb

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da neće doći u Zagreb na kongres Europske pučke stranke. Vučić je na kongres bio pozvan kao predsjednik SNS-a, javlja Blic.

On je napisao pismo Josephu Daulu, predsjedniku Europske pučke stranke, u kojem je naveo kako ”tjednima unazad traje… traje prava medijska haranga u gotovo svim hrvatskim medijima” protiv njegova dolaska u Zagreb.

– Želim dodati da nikakvih stvarnih razloga za takvu vrstu hajke niti je bilo niti ih ima, osim što pojedini krugovi u hrvatskom društvu ne mogu se naviknuti na snažniju ulogu Srbije i na činjenicu da se Srbija ekonomski podiže, a i politički više nije na koljenima – napisao je Vučić, prenosi Blic.

Navodi i da ”nimalo nije strašljiv” i da je puno puta ”odolijevao takvim napadima” i ”odgovarao na organizirane napade”.

– Također, nesumnjivo je da bi mi odlazak u Hrvatsku i jasno zastupanje srpske politike donijelo značajne bodove u Srbiji, ali, uzeo sam u obzir i ono što je za mene najvažniji dio politike koju predstavljam, a to je, pružanje ruke i otvorena vrata za bolje odnose između Srba i Hrvata, između Srbije i Hrvatske u budućnosti. Istovremeno, ni na koji način ne želim da utječem na dodatno pogoršanje položaja Srba u Republici Hrvatskoj. Zbog svega navedenog, obavještavam vas da neću prisustvovati našem Кongresu u Zagrebu, smatrajući da time i vama olakšavam posao, a moj nedolazak, molim vas, shvatite kao dokaz snage i želje da mijenjamo stvari na bolje, a ne dokaz slabosti – stoji u pismu.

Facebook Komentari