Sindikati objavili gdje se štrajka do kraja tjedna i dali Vladi rok: Ovoj sagi iscrpljivanja i igre živaca mora doći kraj

Obrazovni sindikati na press konferenciji najavili su koje će županije u četvrtak i petak biti u štrajku.

U četvrtak nastave neće biti u školama u Virovitičko-podravskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji.

U petak je štrajk u Bjelovarsko-bilogorskoj i Dubrovačko-neretvanskkoj županiji te u Gradu Zagrebu.

Danas, podsjetimo, štrajkaju osnovne i srednje škole u Krapinsko-zagorskoj, Varaždinskoj i Međimurskoj županiji te fakulteti.

U srijedu štrajkaju Sisačko-moslavačka, Brodsko-posavska i Zagrebačka županija.

Inače, obrazovni sindikati u štrajku potvrdili su Hini da im do utorka ujutro nije stigao poziv za nastavak pregovora s Vladom, pa zaključuju da danas neće biti očekivanog sastanka na kojemu je Vlada trebala dati svoj konačan odgovor o sindikalnim zahtjevima za povećanjem koeficijenata složenosti poslova. Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović u ponedjeljak je, naime, najavio da će sa sindikatima razgovarati danas.

Mihalinec je danas kazao da je Aladrović svjesno izgovorio laž o sastanku. “Ova laž je prevršila svaku mjeru”, rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec.

Rok Vladi do 16 sati

Predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem obznanila je da sindikati daju rok Vladi.

“S današnjim danom, obzirom da nema socijalnog dijaloga i ponude, postavljamo rok Vladi do 16 sati da putem e-maila uputi svoju zadnju poruku sindikatima. Ovoj sagi iscrpljivanja i igre živaca mora doći kraj. Očekujemo da Vlada RH izvrši svoju obvezu prema 68.000 zaposlenika u sustavu obrazovanja i da svoju ponudu. U slučaju da razmišlja je li 0 + 0 = 6, mi želimo nacrt njihove ponude dati na referendum. Ako nema nove ponude, onda je zadnja ponuda ta”, kazala je Šprem, prenosi N1.

Facebook Komentari