VIDEO Užas na A6, vozio u suprotnom smjeru, ali ga je savjesni građanin snimio i prijavio, evo što se dogodilo

Ad

Zahvaljujući e-dojavi građanina, pronađen i prijavljen počinitelj teškog prometnog prekršaja

Dana 6. studenog Postaja prometne policije Rijeka na postupanje je zaprimila e-dojavu kojom građanin prijavljuje kretanje vozila marke „Renault Clio“ na A6 Svilno u suprotnom odnosno zabranjenom smjeru na dionici od čvora Čavle do čvora Orehovica i to 30. listopada između 13,00 i 14,00 sati. E-dojavi građanin je priložio i video zapis te podatak o registarskoj oznaci vozila.

7. studenog terenskom provjerom na adresi stanovanja zatečen je vlasnik vozila koji je tijekom obavijesnog razgovora priznao počinjenje navedenog prekršaja iz čl. 49. st. 5. Zakona o sigurnosti prometa na cestama za koji je propisana novčana kazna u iznosu od 10 000 do 20 000 kuna, 6 negativnih prekršajnih bodova te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom u preporučenom trajanju od 3 mjeseca.

Protiv vozača je podnesen optužni prijedlog mjerodavnom prekršajnom sudu.

Ovom prilikom zahvaljujemo savjesnom građaninu na pravovremenoj i preciznoj dojavi te potičemo i ostale građanke i građane na korištenje aplikacije za e-dojave sumnjivih događaja. Aplikacija podržava sve postojeće platforme mobilnih uređaja, te se može preuzeti putem poveznice sa web stranice MUP-a.

Dojave putem navedene aplikacije potpuno su anonimne.

Facebook Komentari