5.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Mladić prijetnjama pokušao iznuditi 50.000 eura

Mladić prijetnjama pokušao iznuditi 50.000 eura

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iznude u pokušaju i oštećenja tuđe stvari na štetu 56-godišnjaka te nad 25-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela oštećenja tuđe stvari, također na štetu 56-godišnjaka.

Naime, sumnja se da je 24-godišnjak od kraja 2016. godine do svibnja 2019. godine upućivao ozbiljne verbalne prijetnje 56-godišnjaku i njegovoj obitelji kako bi od njega pokušao iznuditi nepostojeći novčani dug u iznosu od oko 50.000 eura.

Budući da u svojoj namjeri iznude novca nije uspio, 24-godišnjak je u listopadu 2019. godine, na području Sesveta, za određeni novčani iznos angažirao 25-godišnjaka koji je 21. listopada u Velikoj Gorici u dvorište obiteljske kuće 56-godišnjaka bacio zapaljivu napravu, a koju je prethodno pripremio 24-godišnjak, kojom je prilikom izbio požar garažnih vrata pri čemu je nastala samo materijalna šteta.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su osobe predane pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetniku u Velikoj Gorici.

Najnovije

Još iz rubrike