HDZ-ov saborski zastupnik pozvao šefa policije da za Martinje ne kažnjava pijane vozače jer je “potrošnja pokretač gospodarstva”, podržao ga i ministar

Damir Felak, saborski zastupnik HDZ-a, prilikom otvorenja Obrtničkog i gospodarskog sajma u Križevcima, pozvao je šefa policije da u vrijeme Martinja ne kažnjava pijane vozače jer je “potrošnja pokretač gospodarstva”. U tome ga je podržao i Darko Horvat, ministar gospodarstva.

Na otvorenju Obrtničkog i gospodarskog sajma u Križevcima HDZ-ov saborski zastupnik je pozvao policiju da progleda kroz prste pijanim vozačima tijekom Martinja, a ministar ga – podržao.

Damir Felak, HDZ-ov saborski zastupnik, u svom se pozdravnom govoru najednom izravno obratio načelniku policije.

“Zamolio bih načelnika policijske uprave da ovih dana njegovi djelatnici budu malo milostivi i da progledaju kroz prste onima koji će malo više “potrošiti” mošta ili vina jer, kao što svi znamo, potrošnja je pokretač gospodarstva i puni državni proračun te utječe na rast BDP-a. Stoga, uz preventivu, budimo malo milostivi ovih dana i budimo milostivi prema onima koji puno troše”, poručio je Felak, prenosi portal Epodravina.

Nakon njegovog govora okupljenima se obratio i ministar gospodarstva Darko Horvat. Ako ste možda očekivali da ministar zbog tako neodgovornih riječi “ukori” stranačkog kolegu, razočarat ćemo vas.

Štoviše, on je njegov poziv podržao s govornice. “U nadi sam da će stvarno policijska uprava poslušati i zapamtiti vaše rečenice – rekao je Horvat, piše Epodravina.

Upravo je ove godine Vlada, čiji je Horvat član, Saboru poslala novi Zakon o sigurnosti prometa na cestama, a Felak ga, zajedno s kolegama zastupnicima, podržao. Novi zakonski tekst povećao je kazne za pijane vozače, pa tako vozač s više od 1,5 promila riskira kaznu od 10 do 20 tisuća kuna.

Prema analizi prometnih nesreća od 2016. do 2018. godine, za smrt svake četvrte osobe u prometu kriv je pijani vozač. U tom su razdoblju vozači pod utjecajem alkohola skrivili čak 12.989 prometnih nesreća u kojima je poginulo 235 osoba (24,6 posto), teško ih je ozlijeđeno 1.709 (20,7 posto), a lako 5.524 (15,8 posto).

Facebook Komentari