HVIDR-a Vinkovci: Još jednom se pokazalo da je Đakić licemjeran

Nakon što je Ante Deur demantirao informaciju kako je on predložio da se Dan antifašističke borbe 22. lipnja prestane obilježavati kao praznik i postane spomendan, Udruga veterana 5. gardijske brigade Sokolovi i HVIDR-a Vinkovci oglasili su se priopćenjem te osvrnuli na predsjednika HVIDR-e i Odbora za Veterane Josipa Đakića.

“Skretanje istine i napad na Antu Deura nije samo napad na njega kao čovjeka, nego pokušaj diskreditacije njega kao HRVI, vukovarskog veterana, pripadnika 5. gardijske brigade „Sokolovi“ te blaćenje i sramoćenje jednog dijela braniteljske populacije i Domovinskog rata uopće. Još jednom se pokazalo da je Josip Đakić u svojim izjavama licemjeran i dvosmislen, a kao Predsjednik saborskog odbora za ratne veterane i Predsjednik HVIDR-e RH bi trebao stajati iza svojih riječi, a ne izvrtanjem istine služiti kao poslušnik jednog dijela stranke kojoj pripada u dnevno političke svrhe”, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Udruge veterana 5. gardijske brigade Sokolovi i HVIDR-e Vinkovci Zoran Marunček.

Podsjetimo, saborski Odbor za ratne veterane povukao je u petak svih pet amandmana koje je podnio na Vladin zakonski prijedlog o blagdanima, dakle i onaj po kojem bi državni praznik Dan antifašističke borbe, 22. lipnja postao spomendan i radni dan.
Zaključak o povlačenju amandmana Odbor je donio na svojoj telefonskoj sjednici, razmatrajući svoje Izvješće s rasprave o spomenutom zakonu koja je održana prije dva dana, u srijedu 6. studenoga, piše N1.

Share This Article