Milanović krenuo oštro: Normalno, zauzmi stav, a ne ogradu bijele kuće; Predsjednica RH tek kreće; Škoro je u fazi – Sad il’ nikad

“Normalno, zauzmi stav, a ne ogradu bijele kuće” i “Normalno, živjeti od rada a ne od zastare”, dvije su od šest ključnih poruka s kojima Zoran Milanović kreće u svoju kampanju za predsjednika države. Obje poruke će osvanuti na jumbo plakatima po cijeloj Hrvatskoj, a svima im je, doznajemo, zajedničko što će u sebi imati ključni slogan Milanovićeve kampanje, a to je normalno.

Osim na jumbo plakatima sve će se poruke emitirati i na web stranici koju je podigao Milanovićev stožer „Normalno.hr“, a na kojoj je i brojač vremena na kojem je jučer bilo jasno da su Milanovića od kampanje, dijelili sati. Pod istim sloganom „normalno“ Zoran Milanović održati će i u subotu u zagrebačkoj Tvornici svoj prvi veći skup u kampanji na koji stižu, kako doznaje Večernji list, i šefovi stanaka koje su podržale Milanovića u njegovoj kandidaturi. Na skupu će govoriti samo Milanović, a nakon govora predviđeno je druženje predsjedničkog kandidata sa okupljenima.

Inače, Tvornica je i do sada bila uvijek jedno od omiljenih mjesta gdje je Milanović kretao u predizborne utrke. O čemu će Milanović govoriti u subotu u ovom trenutku nije poznato, ali naši izvori uvjeravaju nas da će govor biti okrenut budućnosti, nikako ne prošlosti. Mantru o Normalnoj Hrvatskoj Milanović koristi već neko vrijeme u svojim javnim nastupima, a skupa s njim i šef SDP-a Davor Bernardić. Što je za njega normalna Hrvatska Milanović je govorio i na zadnjoj sjednici Glavnog odbora. – Borim se za normalnu Hrvatsku i vjerujem kako ću u tome uspjeti. Želim da ovo nenormalno stanje, jedno tupo ludilo u kojem se nalazimo kao nacija, preokrenemo i da se ljudi u Hrvatskoj jednostavno osjećaju dobro. Ništa više od toga- kazao je tada Milanović.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović svoju kampanju započet će 11. studenog kad će u dvorani Globus na zagrebačkom Velesajmu predstaviti program i slogan. Zakupljena su i mjesta za predsjedničine jumbo plakate koji će osvanuti nakon 11. studenog.

– Zauzeli smo stav da nećemo ispadati iz paštete, Kolinda Grabar-Kitarović je predsjednica i nema potrebe da je stalno prisutna. U predsjedničinu stožeru kažu kako ona pretkampanju vodi otkad je objavila svoju kandidaturu. U stožeru Miroslava Škore poručuju da nisu fiksirali datum na koji bi Škoro posebno označio svoju kampanju, on je uostalom prvi i predstavio svoj program kada je objavio svoju kandidaturu.

– Škoro će nastaviti obilaziti teren, kombinirat ćemo veće i manje skupove, naravno, ovisno i o sredstavima u kampanji s kojima ćemo raspolagati – rekao je večernjem Mate Mijić, glasnogovornik Škorine kampanje.

Škoro će održati još jedan ili dva komercijalna koncerta i onda do izbora, nastavio je Mijić, neće imati koncerte. Škoro već koristi slogan “Sad il’ nikada”, a u njegovom stožeru kažu da će u kampanji koristiti jednu od verzija tog slogana, koji se čini najboljim od svih koje su dosad ponudili ostali kandidati. Vlada još nije raspisala predsjedničke izbore, a krajnji rok da to učini, ako će prvi krug izbora biti 22. prosinca, jest 22. studeni.

Kada se raspišu izbori, odnosno čim se objavi odluka o izborima u Narodnim novinama, odmah teku rokovi za prikupljanje 10.000 potpisa potrebni za službenu kandidaturu. Za prikupljanje potpisa kandidati će imati dvanaest dana, potom potom dva dana otpadaju na prebrojavanje potpisa i nakon toga započinje službena kampanja. Do zaključenja ovog izdanja bilo je nepoznato hoće li kampanja trajati dva ili tri tjedna, što ovisi i o trenutku raspisivanja izbora, piše Večernji.

Facebook Komentari