FOTO Zagreb iz čista mira ruši kultni klub Sidro, reakcije su tuge i očaja, ali koga to briga

Uzeli ste smisao studiranja svim budućim generacijama 🥺. Čak sam u studentskim danima i tetovirala sidro, zbog Sidra ❤️, napisala je jedna od posjetiteljica kultnog zagrebačkog noćnog kluba na Savi.

Jedan od članova upravnog odbora Sidra Ivan Stojanović rekao je Večernjem listu: “Odlučili su da je to ruglo grada i da treba srušiti. Došli su u osam ujutro bez najave, bez papira, bez prava na žalbu. Imali smo jedan sat za iseliti. Nismo to očekivali i mislili smo da će se to dogoditi možda na proljeće, a ne sad iz čista mira. Trebali smo imati oproštajnu feštu, a sad se nismo stigli ni propisno oprostiti.”

Kaže kako je klub samo u najmu prostora. Vlasnik prostora je, kaže znao, da će rušiti. Stojanović je to saznao tijekom dana. Vlasnik prostora nije htio komentirati rušenje, piše dnevnik.hr.

U Gradu Zagrebu rekli su da je investitoru izdano rješenje da splav postavi u skladu s lokacijskom dozvolom, odnosno, ukoliko to ne učini, da je ukloni s predmetne lokacije.

“Naime, splav se treba nalaziti u koritu rijeke Save, a ne na mjestu na kojem je postavljena. Investitor se na rješenje nije žalio te je isto postalo pravomoćno. Budući da investitor nije sam postupio po pravomoćnom rješenju, provodi se uklanjanje po trećoj osobi, a na trošak investitora”, odgovorili su dnevnik.hr-u iz Grada.

Nisu odgovorili na pitanje što Grad planira planira s prostorom.

Facebook Komentari