Božinović ne vidi problem s migrantima, mještanin kaže: Kome da vjerujem, svojim očima ili ministru

Ad

Iako su mještani pograničnih mjesta u blizini Vrgorca zabrinuti za svoju sigurnost i imovinu zbog ilegalnih migranata, ministar unutranjih poslova Davor Božinović uvjerava da je riječ o pojedničanim i izoliranim slučajevima.

Obišao je danas i policijsku postaju u Vrgorcu i kaže uvjerio se da rade dobar posao, a za angažiranje vojske na granicama kaže da nema potrebe.

Štetu na automobilu koji je ukrao, a zatim uništio migrant, poljoprivredniku iz Oraha neće pokriti osiguranje. Više od materijalne štete, brine ga sigurnost njegove obitelji.

“Kada gledam televiziju to je jedna druga stvar granice su osigurane, kad izađem van to je jedna druga stvarnost. Sad kome da vjerujem svojim očima ili ministru”, pita s mještanin Oraha u Vrgorcu Mate Vujčić.

Nepregledna polja i brda, uvjeravaju mještani ne može zaštititi policija.

“Nema potrebe za uvođenjem vojske u ovom trenutku”

“Više nisi siguran otići na svoju zemlju u polje”, kazao je mještanin Oraha u Vrgorcu Ante Vujčić.

No ministar Božinović koji je obišao Vrgorac uvjerava da je riječ o izoliranim slučajevima i tvrdi da policija ima dovoljno ljudi na granici.

“Vojska se može uvoditi kad to procijeni MUP, odnosno Vlada RH. Za tim u ovom trenutku nema nikakve potrebe”, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Treba li na granicu poslati i vojsku? MUP odgovorio Škori, oglasila se i predsjednica pa opet Škoro
“Ono što je važno da ako bude trebalo broj će se povećati znači policijskih službenika”, kazao je zamjenik gradonačelnika Vrgorca Mile Herceg.

Vrgoračka policija lani je odvratila 176 migranta u ilegalnom prelasku granice, ove godine ih je ipak više.

“Mi svakodnevno, ako ne svakodnevno, onda na tjednoj bazi imamo vraćanje migranata nazad, a to je brojka od 400 njih u ovoj godini”, objasnio je načelnik policijske postaje Vrgorac Ivan Kalajžić.

Je li riječ o izoliranim slučajevima ili ne, mještanima u blizini granice nije važno. Zbog ilegalnih prelazaka migranata u blizini njihovih kuća, mnogi više, kažu, mirno ne spavaju, pišu vijesti.hr.

FOTO Užas u kući kraj Fužina nakon provale migranata; Uništen interijer, tragovi obavljene nužde, ukradena ili isprljana odjeća..

Migranti opljačkali kuću pokraj Samobora: Odjednom se spustilo njih sedmero i izjurilo iz kuće. Užasno me bilo strah

Migranti provaljuju u kuće i aute u vrgoračkom kraju: Stanovnici se pitaju tko će im nadoknaditi štetu

Facebook Komentari