Veliki prosvjed, Mihalinec: Danas je ovdje najjača reprezentacija Hrvatske ikada; Do kraja, vikali su prosvjednici

Devetnaestog dana štrajka zaposlenih u osnovnim i srednjim školama, štrajka se u svim školama u Hrvatskoj.

U isto vrijeme, jučer je održan drugi krug pregovora sindikata s Vladom. Do dogovora oko plaća – koji se, čini se, nazire – štrajk se nastavlja prema ranijem planu, a danas se u Zagrebu održavo i veliki prosvjed.

Prosvjednici su s Trga Republike Hrvatske krenuli prema Vladi.

Novca ima, ali se ne želi udovoljiti zahtjevima prosvjete, odnosno ne želi se vrednovati učiteljski rad. Mi smo danas tu, hoćemo da nas vrednujete! Znamo što radimo, koliko radimo, znamo koliko imamo posla i van nastavnog procesa s učenicima i tu smo, nema odustajanja, rekla je profesorica iz Samobora.

Nadam se da je Vlada na tragu toga da bude objektivna i da nas plati. Mi nismo sretni što smo danas ovdje, to nije naš odabir, to je odabir Vlade. Nećemo biti s učenicima i raditi ono što volimo, dok Vlada ne ispuni ono što tražimo. Mi ćemo štrajk prekinuti sutra, ako nam daju 6,11 posto, dodala je, prenosi N1.

Danas smo se okupili ovdje da kažemo ovima koliko nas ima, rekao je Branimir Mihalinec, šef Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.

Pitali su me neki, i Sanju, zašto imamo navijačka obilježja danas. Odgovor je jednostavan, ovo je znak poštovanja. Danas je ovdje najjača reprezentacija Hrvatske ikada, poručio je Mihalinec.

Bez vas ova naša domovina nema nikakve šanse, rekao je Mihalinec okupljenim prosvjednicima.

Poručujemo premijeru Andreju Plenkoviću – nemojte dovoditi u pitanje budućnost! Premijeru, nemojte dozvoliti da Hrvatske neće biti. Sedamnaest dana ignorirali su vas, sedamnaest dana su šutjeli, tek osamnaesti dan počeli su pregovori, kao da nas nije niti bilo!, poručio je Mihalinec.

Prave se da ne znaju naše zahtjeve, čude se zašto smo u štrajku, je l’ vi znate razlog? Da ponovimo, neka čuje, želimo ispraviti nepravdu prema zaposlenima u odgoju i obrazovanju, gdje plaće zaostaju u plaćama u javnim službama. To je učinila vlada Zorana Milanovića, a ova Vlada to želi zabetonirati!, rekao je Mihalinec.

“6,11, to je poruka Vladi”, rekao je Mihalinec.

Provest ćemo referendum o njihovim prijedlozima, ako prihvatite, potpisat ćemo sporazum, ako ne prihvatite, idemo do kraja, rekao je Mihalinec, a prosvjednici su to popratili uzvicima – “Do kraja”!.

Facebook Komentari