Bjelica: Nas zadovoljava samo pobjeda. Mi ćemo apsolutno ići na pobjedu

– Drago mi je što vidim da vas je više nego prije utakmice protiv Osijeka, očito je da je onda riječ o novoj povijesnoj, sudbonosnoj, odlučujućoj utakmici, u šaljivom je tonu Dinamov trener Nenad Bjelica otvorio konferenciju za novinare večer uoči zagrebačkoga okršaja protiv Shakhtara u 4. kolu Lige prvaka.

– Šalu na stranu, drago mi je što smo ovom utakmicom privukli toliku pažnju navijača i novinara. Vjerujem da ćemo odigrati kao protiv Atalante ili kao protiv Shakhtara u Kharkivu. Vjerujemo da ćemo biti bolji od njih, svježi smo i spremni za to i psihološki i fizički. Dečki su motivirani, opušteni, žele uživati u ovoj utakmici i, naravno, pobijediti – dodao je trener Bjelica.

Slično razmišlja i glavni generator maksimirske momčad, Dani Olmo:

– Atmosfera je super, kao uvijek. Dobro smo se pripremili, u ovu utakmicu ulazimo nakon tri pobjede od kojih je jedna u kupu i dvije u prvenstvu. Iznimno smo motivirani, vjerojatno nas čeka utakmica za povijest. Svaki igrač sanja dan kad će nastupiti u takvim utakmicama. Mi u srijedu imamo takvu priliku i sigurno ćemo pružiti sve od sebe da u tome i uspijemo.

Ukrajinske je novinare zanimalo smatra li trener Bjelica da je u ovoj utakmici favorit Dinamo.

– Mislim da se sastaju dvije ravnopravne momčadi. Nema favorita, šanse su 50-50. Shakhtar ima više iskustva u ovakvom tipu utakmica, ali vjerujem da će prevagnuti naša volja, agresivnost i velika želja da pred našim navijačima pobijedimo ovako renomiranog suparnika. Nadam se da ćemo u nekim detaljima biti bolji nego oni i da ćemo na kraju mi slaviti.

Je li Shakhtar u prethodnoj utakmici malo „podcijenio“ Dinamovu kvalitetu?

– Ne znam, teško mi je to procijeniti. U srijedu očekujem agresivni Dinamo, onakav kakav je bio u Kharkivu. Očekujem Dinamo koji će u fazi napada biti jednako raspoložen kao u Kharkivu, a u fazi obrane jednako agresivan, ali s više koncentracije u svojih zadnjih 20 metara.

Što biste promijenili u odnosu na prethodnu utakmicu protiv Shakhtara?

– Htio bih jedino malo više koncentracije u obrani, to nam treba. Kod Shakhtara smo vidjeli da se radi o vrhunskoj momčadi s vrhunskim pojedincima koji mogu jednim potezom riješiti utakmicu. Naravno, protiv takvih igrača morate svih 90 minuta biti apsolutno koncentrirani, a mi to nismo bili u dvije, tri situacije i baš smo tada i primili dva gola. Dakle, moramo koncentraciju podignuti na višu razinu.

Ukrajinske je kolege zanimalo bi li trener Bjelica bio zadovoljan bodom. Upitali su ga bi li njegova momčad igrala ofenzivno i u slučaju da, primjerice, u 80. minuti rezultat bude neodlučen.

– Nas zadovoljava samo pobjeda. Mi ćemo apsolutno ići na pobjedu – rezolutno je uzvratio trener Bjelica.

Najskuplja utakmica u povijesti Maksimira, evo koliko bi pobjeda protiv Šahtara mogla donijeti

Facebook Komentari