Zatvoren jedini medicinski laboratorij na Hvaru

I dok Osječani svoju krvnu sliku mogu saznati za 15-ak minuta, Hvarani su ostali bez jedinog laboratorija na otoku. Analize će se privremeno raditi u Splitu, a županijski Dom zdravlja pokrenuo je natječaj za zapošljavanje jednog magistra biokemije i dvoje laboranata za rad na Hvaru.

Privatni laboratorij prestao je s radom 31. listopada, a vodstvo županijskog doma zdravlja za to je doznalo samo dva dana prije. Dom zdravlja već je dobio dopuštenje ministra zdravstva Milana Kujundžića za zapošljavanje osoblja u hvarskom laboratoriju.

Marko Rađa, ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, kazao je da je magistra biokemije, koja je radila na Hvaru, izrazila želju da bi radila unutar Doma zdravlja.

– Hoće li se ona prijavit na natječaj ne znamo, rekao je Rađa i ponovio da će natječaj biti objavljen i za magistru biokemije i za laborante.

Privremeno će se uzorci krvi s Hvara trajektom svakoga dana prevoziti na analizu u Split. Ravnatelj Rađa pojašnjava da će nalazi umjesto u 13 ili 13:30, kako je uobičajeno, biti dostupni u 16 ili 16:30.

Zatvoreni privatni laboratorij ionako nije radio ni vikendima ni blagdanima, kaže dr. Rađa, koji moli Hvarane za strpljenje do, kako kaže, njegova skorog otvaranja, piše HRT.

Facebook Komentari