Ukida se ‘splitski metro’: Smiješan projekt koji je povezivao ništa ni s čim. Koristila su ga dva putnika

Vlak koji je trebao premostiti gužve između predgrađa i trajektne luke od ponedjeljka više ne prometuje.

Linija koja je svečano otvorena u lipnju, gasi se u tišini, bez izjava iz Grada je li riječ o zimskom voznom redu ili trajnom gašenju linije.

Umjesto brzog modernog vlaka, liniju popularno nazvanu splitski metro vozi šinobus. No, ni to više nije važno jer linije, koja prometuje između Kopilice i trajektne luke, više ni nema.

“Projekt je završio kako je i započeo. Znači bez analize i studije su napravili jedan projekt, smiješan projekt koji je povezivao ništa ni s čim. On će ostati u povijesti kao jedini projekt koji je povezivao ništa s ničim. Imao je promet od malo više dva putnika po liniji s tim da su ta dva putnika vatrogasci.”, govori Splićanin Tonči Grozdanić.

Od početka lipnja kada je linija svečano pokrenuta, malo tko se njome koristio., a gašenje se odvija u tišini. No, zato je otvaranje linije bilo svečano. Gradonačelnik je mjesecima najavljivao jedan od najvećih projekta rasterećivanja gužvi kroz luku.

“Ovaj vlak prometovat će kao splitski metro od lipnja mjeseca i to svakih 10 minuta. Ovo je super moderni vlak koji će na ovom kraćem dijelu splitskog metroa postati činjenica”, najavljivao je Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita prije nešto manje od godinu dana.

Činjenica je da je super moderni vlak uskoro zamijenio šinobus, a da su troškovi ovog projekta nepoznati.

U svakom slučaju, projekt koji se trebao dalje širiti, izgleda da se ugasio i otišao u povijest, a da nije ni zaživio, pišu vijesti.hr.

Share This Article