3.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Kamenovan autobus kod Zadra: Putnici u šoku, odjednom su u noći zasuti...

Kamenovan autobus kod Zadra: Putnici u šoku, odjednom su u noći zasuti kamenjem

– To je bio užas, krš, lom, udarci… Ljudi su vrištali, jer je bio mrak, ni ja nisam iz prve shvaćao što se događa… – tim riječima je putnik za Zadarski.hr, čiji su podaci poznati redakciji, ispričao kako je u petak navečer, nešto poslije 22 sata, kamenovan autobus kojim je iz Splita putovao u Zadar.

Nepoznate osobe kamenjem su zasule autobus po bočnim staklima na magistrali između Pakoštana i Biograda, odnosno prije skretanja autobusa na stanicu u Biograd. Prije tog skretanja vozač je stao kako bi nekoliko putnika na tom mjestu izašlo.

– Vozač i kondukter su se razletjeli uokolo tražeći napadače jer je netko vikao da ih vidi u grmlju. Isto tako, netko je odmah nazvao policiju koja je ekspresno došla, ali huligane nitko nije uhvatio. Stajali smo na magistrali, ispred nas policijsko vozilo s rotacijom, nismo znali što će dalje biti. Izgleda da se od potrage brzo odustalo jer smo, praćeni policijom, krenuli prema Biogradu i tamo smo se zaustavili na kolodvoru. Tamo su lopatama čistili porazbijana autobusna stakla sa samog vozila – kazao je šokirani putnik koji je mali dio događaja snimio mobitelom.

– Sve je još u obradi – kazao je u nedjelju ujutro dežurni policijski službenik u zadarskom OKC-u.

– Na autobus je bačeno kamenje od strane za sada nepoznatih osoba za kojima tragamo. Kriminalističko istraživanje je u tijeku. Intenzivno radimo na otkrivanju počinitelja – rekao je policijski službenik.

Potvrdio je da je dojavu iz autobusa policija dobila u 22,36 sati, da je ophodnja odmah došla, te da je utvrđeno da je kamenjem napadnut autobus kojemu su oštećena stakla. Sve se dogodilo na cesti koja od Šibenika vodi prema Biogradu. To je, navodi policajac, učinio nepoznati počinitelj, ili više njih, piše Zadarski.hr.

Najnovije

Još iz rubrike