22.6 C
Zagreb
Naslovnica Sport Pao je dogovor s Gradom Zagrebom, Dinamo dobiva novi stadion

Pao je dogovor s Gradom Zagrebom, Dinamo dobiva novi stadion

Danas je održan sastanak predstavnika Grada Zagreba i predstavnika nogometnog kluba Dinama. Na njemu je donesena odluka da se na mjestu postojećeg stadiona Maksimir izgradi novi stadion, a isti bi se gradio u partnerskom odnosu Grada i zagrebačkog kluba.

Posljednjih se godinu dana dosta govorilo o izgradnji novog stadiona u glavnom gradu Hrvatske, a čini se da je današnjim sastankom napravljen iskorak u smjeru pokretanja stvari s mrtve točke.

Priopćenje iz gradskog ureda prenosimo u cijelosti.

“Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, sastao se danas u Gradskoj upravi sa predstavnicima GNK Dinamo, predvođene predsjednikom Mirkom Barišićem i predsjednicom Uprave Vlatkom Peras, a razgovaralo se o planovima izgradnje nogometnog stadiona Maksimir.

Zaključeno je da se taj prostor sagledava kao kompleksna cjelina kroz urbanistički natječaj koji će riješiti pitanje nogometnog stadiona s pomoćnim terenima i atletskog stadiona te odgovarajuće infrastrukture.

Dogovoreno je da će Dinamo na svojoj Skupštini donijeti konačnu odluku sa jasnim smjernicama definiranim standardima FIFA-e i UEFA-e za izgradnju novog stadiona na mjestu današnjeg.

Definirano je također da bi se projekt novog stadiona gradio u partnerskom odnosu Grada i GNK Dinamo.

Nakon odluke Skupštine Dinama može se krenuti u daljnje korake vezano za realizaciju ovoga povijesnog projekta iznimno važnoga za Dinamo – ikonu zagrebačkog sporta, važnog za grad Zagreb, njegovu sportsku memoriju, za sve Zagrepčane i ljubitelje sporta”, stoji u priopćenju grada Zagreba.

Najnovije

Još iz rubrike