VIDEO Žestok obračun Zekanovića s HDZ-ovcima: Plenković i njegova obitelj nisu slavili kad je HDZ 1990. pobijedio, tada su glasali za Veljka Kadijevića

Hrvoje Zekanović u slobodnom je govoru kritizirao premijera Andreja Plenkovića. Među ostalim je rekao:

– Andrej Plenković i njegova politika nije onaj HDZ koji je osnivao Franjo Tuđman 1990. godine. Ovo je neko drugo vrijeme i neka druga politika.

Uz to je rekao i da Plenković kao i njegova obitelj nisu slavili kada je HDZ pobijedio na prvim izborima, a tako ni u obitelji Zorana Milanovića.

Osvrnuo se i na napise nekih medija da ljudi oko Davora Bernardića žele u koaliciju s HDZ-om te da se protive okupljanjem ljevice.

– Pa budite frajeri pa predizborno koalirajte, poručio je Zekanović SDP-u i HDZ-u.

Nakon Zekanovićevog izlaganja javio se šef Kluba HDZ-a Branko Bačić, rekavši da je povrijeđen Poslovnik.

– Kolega grubo vrijeđa ostale zastupnike. Prije svega, on naklapa o tome tko je kako glasovao prije 5, 10 ili 20 godina. Ne razumijete politiku Franje Tuđmana niti onda niti danas, ne razumijete politiku HDZ-a niti onda niti danas.

Predsjedavajući Gordan Jandroković složio se da se radilo o naklapanju, ali je rekao i da Bačić institut Poslovnika nije iskoristio na adekvatan način. Potom se ponovno javio Zekanović.

– E moj sinko, ajde moj sinko, šuti. Ja ću i bez HDZ-a prosperirati. Ti si u prošlosti prijatelju. Pluskvamperfekt, govorio je Zekanović.

Jandroković mu je odgovorio: Jako si ti važan…, piše HRT.

Facebook Komentari