Kraj krize Vlade: Dogovor HDZ-HNS je postignut, ali štrajk ostaje

Završio je koalicijski sastanak u Banskim dvorima na temu proračuna, nakon kojega su o plaćama u prosvjeti posebno razgovarali premijer Andrej Plenković i predstavnici HNS-a. Dogovor je postignut. Povećanje koeficijenata od 2 posto za prosvjetu i policiju.

Premijer Andrej Plenković nije mijenjao proračun, ali je obećao da će do kraja lipnja izraditi Uredbu o koeficijentima kojom bi se mijenjali koeficijenti u javnim i državnim službama. Ako do tada koeficijenti ne budu promijenjeni, od srpnja ide dva posto povišice koficijenta u prosvjeti i policiji, piše HRT.

– Postignut je dogovor da se ubrza rad na uredbi o koeficijentima. Da ta uredba bude gotova do 30. lipnja. Dakle, ono što je najavio predsjednik Vlade, da želi 2+2+2 za iduću godinu i da se isto tako u brzo vrijeme riješi pitanje uredbe o koeficijentima. Ukoliko cjelokupno rješenje koeficijenata i analiza plaća ne budu gotove do 30.6., da 30.6. rastu koeficijenti u prosvjeti za dodatnih 2%.To je politički dogovor, a sindikatima i javnosti će ga predstaviti premijer. Sa sindikatima će se dijalog nastaviti, rekao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak po izlasku iz zgrade Vlade. Na predsjedništvu HNS-a, predložio da se to prihvati, što je i prihvaćeno.

Sindikalac Branimir Mihalinec je rekao, ako je HNS-u dovoljno to da ostanu u koaliciji, to je njihov problem. Mi na to ne pristajemo, rekao je Mihalinec. Štrajk se nastavlja.

Kraj krize Vlade: Jandroković otkrio detalje dogovora s premijerom zbog kojeg HNS ostaje u Vladi

Facebook Komentari