Josip Ćelić podnio ostavku na mjesto zamjenika ravnatelja policije, vozio 166 km/h na mjestu gdje je dozvoljeno 50 km/h

Zamjenik ravnatelja policije Josip Ćelić podnio je u ponedjeljak ostavku na to mjesto, neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV.

Ćelić je prošlog tjedna priznao da je vozio prebrzo te istaknuo da će, dokaže li mu se zataškavanje tog prometnog prekršaja, odmah podnijeti ostavku.

Kako iz policijskih izvora doznaje reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić, stručni tim, koji je glavni ravnatelj policije Nikola Milina još prošlog tjedna poslao u PU zadarsku da pročešlja dokumentaciju, nije pronašao nikakve elemente zataškavanja ovog slučaja.

Ćelića je u ožujku ove godine policijski presretač uhvatio kako vozi automobil brzinom od 166 km/h u mjestu gdje je brzina ograničena na 50 km/h.

Glavni ravnatelj policije rekao je tada da će posebno oformljen tim utvrditi sve činjenice vezane za slučaj njegova zamjenika. “Poruka je da stalno upozoravamo policijske službenike da se u službi i izvan službe moraju pridržavati svih pravila, posebno pravila u prometu”, rekao je Milina te napomenuo da je donesen novi, stroži zakon o prometu, koji “vrijedi za sve”.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je tom prilikom da po starom zakonu za prekršaj prijave mogu stići u roku od tri godine, a po novom u roku od 15 dana.

Facebook Komentari