Čistke u koprivničkom HDZ-u zbog koketiranja s Mirom Kovačem

Iznenada je raspušten županijski ogranak Zajednice utemeljitelja HDZ-a u Koprivnici, na čijem je čelu bio poznati odvjetnik Marko Mioč, neslužbeno doznaje danica.hr iz stranačkih izvora.

O razlozima raspuštanja stranački izvori zasad šute. No, potez je svakako neobičan. Za povjerenika imenovan je Ivan Hodalić iz Đurđevca, koji je bio u užem vodstvu županijske Zajednice.

Znakovito je i da je umirovljeni odvjetnik Marko Mioč tast saborskog zastupnika HDZ-a iz Koprivnice Damira Felaka, čovjeka koji iz sjene čvrsto upravlja gradskom stranačkom organizacijom.

Trese se gradski HDZ

Sugovornici danica.hr-a u županijskom HDZ-u spominju kako se u vrhu stranke ozbiljno razmišlja i o raspuštanju koprivničke organizacije. Razlozi? Prvo, u Koprivnici je HDZ postigao katastrofalno loš rezultat na izborima za EU parlament. I drugo, čelni ljudi gradskog HDZ-a otvoreno su počeli koketirati s Plenkovićevim oponentom Mirom Kovačem.

“No, pitanje je tajminga. To se sigurno neće napraviti prije skorašnjih predsjedničkih izbora”, tumači jedan od izvora danica.hr-a iz HDZ-a.

Nije nikakva tajna da je vrh stranke iznimno nezadovoljan radom gradske organizacije, a kritike idu i na županijski HDZ na čijem je čelu dožupan Darko Sobota. Ipak, on barem obnaša vlast u županiji u koaliciji s Mrežom župana Darka Korena.

Facebook Komentari