Pantovčak: Počasno-zaštitna bojna provela je vojnu vježbu “BRDO 19”

Ad

U skladu s vježbovnim scenarijem u štićenom objektu Ureda Predsjednice Republike Hrvatske u Zagrebu u subotu, 26. listopada 2019. Počasno-zaštitna bojna provela je vojnu vježbu “BRDO 19”.

Vježba je provedena u realnim uvjetima, prostoru i vremenu te situacijama u kojima Počasno-zaštitna bojna djeluje i nastavak je slijeda vojnih vježbi “OTOK 18” i “VELEBIT 18” kojima se provjerava spremnost Počasno-zaštitne bojne za provedbu misije i zadaća.

Provedena vježba glavni je obučni događaj Počasno-zaštitne bojne u 2019. godini, čiji je cilj uvježbavanje zapovjedne strukture Počasno-zaštitne bojne u procedurama tijekom procesa donošenja odluke zapovjednika s posebnim naglaskom na koordinaciju između ustrojstvenih jedinica OS RH i MUP-a, a u svrhu zaštite i osiguranja.

Također, drugi cilj vježbe je uvježbavanje taktika i procedura u zadaćama zaštite i osiguranja, uključujući širok spektar djelovanja na taktičkoj razini i djelovanje u sinergiji s pripadnicima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Zapovjedništva specijalnih snaga, Obavještajne pukovnije i Ministarstva unutarnjih poslova RH.

U skladu sa scenarijem vježbe uspješno su provedene sve planirane obučne aktivnosti, a tijekom vježbe provedeno je samoocjenjivanje ustrojbenih cjelina Počasno-zaštitne bojne sukladno propisanim standardima iz djelokruga zaštite i osiguranja.

Vježbu su uz zapovjednika Počasno-zaštitne bojne brigadira Elvisa Burčula pratili načelnik Operativne uprave Glavnog stožera OS RH brigadni general Senad Fejzić i brigadir Ivan Hodak, stožerni časnik u Operativnoj upravi.

Facebook Komentari