Klapa “Sveti Juraj” HRM-a snima novi spot u Vukovaru, Molitva za ravnicu će javnosti biti premijerno i prikazana ususret 18. studenoga

Ad

Klapa “Sveti Juraj” Hrvatske ratne mornarice započela je u herojskom gradu Vukovaru snimanje spota za novu pjesmu – “Molitva za ravnicu” – a koja će javnosti biti premijerno i prikazana ususret 18. studenoga, ovogodišnjeg Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

– Duboko ispunjeni poštovanjem prema žrtvi Vukovara 1991. i prema žrtvi koju je hrvatska ravnica, naša Slavonija i Baranja, podnijela u obrani domovine u srpskoj agresiji, željeli smo u znak zahvalnosti snimiti ovu pjesmu. Spot se snima na širem području grada Vukovara, na Memorijalnom groblju hrvatskih branitelja, Ovčari, Dunavu, diljem ravnice… Vjerujem da će se svidjeti upravo onima kojima je posvećena, a to su prvenstveno hrvatski branitelji Vukovara, članovi obitelji poginulih i nestalih, ali i svim hrvatskim domoljubima ma gdje bili – rekao je Marko Bralić, organizacijski voditelj klape, i dodao: “Ponosni smo što Klapa “Sveti Juraj” Hrvatske ratne mornarice sjećanje na Domovinski rat svojim djelovanjem čuva od zaborava.”

Glazbu i tekst spomenute pjesme potpisuje Mario Božić, režiju i snimanje spota Darko Puharić – Studio Design D iz Vukovara, a fotografiju Miroslav Šlafhauzer. Inače, Klapa “Sveti Juraj” osnovana je 2001. godine i djeluje u sklopu orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske. Dobitnikom je brojnih priznanja i nagrada državnih i crkvenih institucija, udruga iz Domovinskog rata… Klapa je dosad izdala 11 nosača zvuka.

S Vukovarom ih pak veže bitna poveznica jer Klapa “Sveti Juraj” HRM-a godinama je već dio komemorativnog programa uz obljetnicu tragedije Vukovara ‘91. – Svi smo svjesni da je Vukovar bio temelj stvaranja hrvatske države i povezan je time i sa stvaranjem HV-a, a Klapa “Sveti Juraj” HRM-a na svaku je obljetnicu u Vukovaru, i drago nam je da kroz svoje pjesme njeguje sjećanje na Domovinski rat i, dakako, na Vukovar – komentirao je jučer vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Vukovar se pak sprema za obilježavanje 28. obljetnice stradanja i herojskog otpora tog grada agresiji, a program će biti poznat početkom studenoga, vjerojatno i ove godine pod motom “Vukovar – mjesto posebnog pijeteta”. Okosnica programa, s Kolonom sjećanja, ostaje ista, a Penava očekuje da će i ove godine taj dan proteći “u dostojanstvenom spomenu na žrtve 1991.”, prenosi Glas Slavonije.

Facebook Komentari