Sessa odgovorio Milanoviću: Mi imamo povijest nerazumijevanja

Predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa u N1 Studiju uživo komentirao je objavu predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića, koji je naveo da predsjednik Vrhovnog suda treba biti osoba beskompromisnog karaktera i “potpuno moralno nepotkupljiva”.

“Ja se s njime slažem. Ne vidim da sam nekome podoban ili da sam nekome podobniji, a nekome manje podoban. Između mene i Zorana Milanovića postoji povijest jednog nerazumijevanja. Ne nalazim se tu prozvanim. Ako misli da sam takav (podoban, op.a.), volio bih da mi je to izravno rekao”, kazao je Đuro Sessa.

Brojni predsjednički kandidati kampanju temelje uipravo na radikalnim promjenama u sustavu pravosuđa. Predsjednika Vrhovnog suda pitali smo što misli o tome.

“Mislim da bi najradikalnija reforma pravosuđa bila da se pusti sustav da prodiše”, kaže.

Na pitanje tko guši pravosudni sustav, kaže:

“Guši ga zakonodavac, guše ga mediji, guši ga javnost. Ne dopušta se mu da u mirnoj atmosferi odradi do kraja ono što je ranije postavljeno. Čim se pojavi neki problem, traže se promjene zakona. Moramo dozvoliti praksi da nađe odgovore na pitanje, a ne da odmah mijenjamo zakon.”

Podsjetimo, Zoran Milanović napisao je:

“Moj prijedlog za predsjednika Vrhovnog suda bit će osoba beskompromisnog karaktera i potpuno moralno nepotkupljiva. To vam obećavam! To je mali, ali važan doprinos u vraćanju povjerenja u pravosuđe. Predsjednik Vrhovnog suda odgovoran je za funkcioniranje sustava i na to mjesto treba doći najbolji, a ne najpodobniji.”

Milanović udario po Đuri Sessi: Predsjednik Vrhovnog suda mora biti osoba koja je “moralno nepotkupljiva”

Facebook Komentari