Okončana drama u Sinju

Ad

Policija je oko podneva izvijestila da se muškarac u Sinju zatvorio u kuću i prijeti eksplozijom. Uspjeli su ga nagovoriti da s njima ode u postaju.

Danas nakon zaprimljene dojave o oštećenju vrata na kući u Sinju u ulici Stjepana Radića, dolaskom policijskih službenika vezano uz događaj, oko 12 sati muškarac se zatvorio u kuću, ne dopušta ulazak policijskih službenika i prijeti da će izazvati eksploziju, priopćila je ranije policija.

Prema informacijama kojima raspolaže policija, muškarac je bio sam u stanu. Policijski službenici su osigurali mjesto događaja i pozvan je pregovarač.

Kako piše Slobodna Dalmacija, muškarac koji se zabarikadirao u kući je oko 12:55 sati nazvao redakciju sinjskog HIT radija.
Dežurni tehničar ga je spojio s novinarkom Boženom Romac, a muškarac joj je rekao da ima tri boce plina i jednu bombu i da će sve dignuti u zrak.

“Kazao je da posjeduje tri boce pune propan-butan plina i jednu ručnu bombu te da će izazvati detonaciju i sve dignuti u zrak. Razlog tomu su, rekao je, neriješeni obiteljski imovinski odnosi. Ustvrdio je da su njegov brat i sestra prisvojili ostavštinu iza pokojnog oca na njegovu štetu”, ispričala je Romac za Slobodnu Dalmaciju.

Oko 13.30 v.d. ravnatelja OŠ “Marka Marulića”, koja se nalazi u susjedstvu, javno je putem HIT radija pozvao roditelje da ne šalju djecu u školu iz sigurnosnih razloga.

U ulici je bio zatvoren promet.

Facebook Komentari