Izrečena presuda Veri Begić, bivšoj SDP-ovoj riječkoj pročelnici za sport koja je pijana usmrtila čovjeka

Na Županijskom sudu u Puli u srijedu u 15 sati izrečena je presuda bivšoj pročelnici za sport Grada Rijeke Veri Begić za prometnu nesreću koja se dogodila na Istarskom ipsilonu 15. kolovoza lani.

Begić je dobila 4 godine zatvora i 7 godina zabrane vožnje auta.

Na izricanju presude nije se pojavila.

Begić je nesreću skrivila vozeći pod utjecajem alkohola u suprotnome smjeru. U sudaru je na mjestu poginuo vozač automobila na koji je Begić naletjela, a njegova supruga i dijete prošli su s lakšim ozljedama.

Sutkinja Gabrijela Marčeta Ferić tijekom suđenja pročitala je izjave niza svjedoka te su pregledane videosnimke nadzornih kamera.

Begić je nakon nesreće, kako se navodi, izišla iz automobila, ogrebena i krvava, i došla do vozila s kojim se sudarila i u kojem je vozač još davao znakove života. Njegova supruga i dijete bili su ozlijeđeni, Begić se, po navodima sa suđenja, potom vratila u svoj automobil, a u međuvremenu su stali ostali vozači, pozvali hitnu i krenuli pomoći unesrećenima.

Begić je za to vrijeme sjela na stražnje sjedište svog automobila, a kad su na mjesto događaja došli vatrogasci, jedan od njih pitao ju je za vozača. Ona mu je, vjerojatno u stanju šoka, kazala: “Ja sam vlasnica automobila, ali nisam vozila”, što je potom ponovila i drugom vatrogascu.

Vještak je na sudu ustvrdio kako je vozila 95 na sat. Vera Begić priznala je krivnju za nesreću.

Kako piše Novi list, Begić je na sudu plakala, rekla da joj je žao i ispričala se.

Suspendiranoj pročelnici ovo nije prva prometna nesreća pod utjecajem alkohola. Naime, prošle je godine usred bijela dana izazvala nesreću, a 2002. je sletjela je s ceste.

Facebook Komentari