Sedmorica od šesnaest osumnjičenika za napad na kafić u Uzdolju puštena su da se brane sa slobode

Sedmorica od šesnaest osumnjičenika za napad na kafić u Uzdolju puštena su da se brane sa slobode, nakon mjesec dana pritvora, potvrdio je Vinko Gulišija, branitelj jednog od osumnjičenih, piše dnevnik.hr.

Sud im je umjesto pritvora svima odredio mjere opreza.

“To su javljanje u policiji jednom tjedno i zabrana približavanja kafiću”, rekao nam je Gulišija.

Osumnjičeni su u selu Uzdolje kod Knina 21. kolovoza maskirani upali u kafić i divljali. U kafiću je tada bilo 15 do 20 ljudi. Smetalo im je što se u gledala utakmica Crvene Zvezde.

“Postoji osnovana sumnja da su 21. kolovoza 2019. oko 22:25, zajedno i dogovorno, došli u ugostiteljski objekt u Uzdolju znajući da se u njemu nalazi veći broj građana srpske nacionalnosti koji prate televizijski prijenos utakmice između klubova iz Srbije i Švicarske; s ciljem da se s njima obračunaju kao građanima srpske nacionalnosti i navijačima kluba iz Srbije”, objavio je tada DORH.

“Maskirani fantomkama, majicama i maramama te s raznim drvenim i metalnim predmetima u rukama ušli su ugostiteljski objekt u kojem su bili vlasnik i osamnaest gostiju među kojima i djeca pa su uz razne pogrdne riječi počeli razbijati inventar i fizički nasrnuli na prisutne goste. Tom je prilikom više gostiju zadobilo tjelesne ozljede, a nastala šteta se procjenjuje na iznos od 25.000 kuna. Osumnjičenici su se nakon opisanog postupanja udaljili u nepoznatom smjeru”, dodali su iz DORH-a.

Facebook Komentari