Pijan u automobilu bježao policiji, udario u ogradu, nije imao vozačku. Dobio je zatvor i masnu kaznu

Čakovečki su policajci u ponedjeljak na cesti između Palovca i Donjeg Pustakovca pokušali zaustaviti automobil koprivničkih registarskih oznaka, no vozač automobila je odbio stati, priopćila je međimurska policija.

Policija je krenula u potjeru za automobilom, a dok je pokušavao pobjeći policiji vozač je skrivio prometnu nesreću. U zavoju je automobilom sišao izvan kolnika i udario u betonsko-žičanu ogradu, nakon čega je nastavio voziti i napustio mjesto prometne nesreće. Policijski su ga službenici sustigli i zaustavili na cesti između Hodošana i Graničnog prijelaza Goričana.

PU međimurska je izvijestila da su u automobilu zatečene dvije osobe, 28-godišnji vozač i maloljetni putnik, a obojica su s područja Koprivničko-križevačke županije.

Vozač je uhićen i priveden u Policijsku postaju, a utvrđeno je da je upravljao vozilom s 2,05 promila alkohola u krvi i prije položenog vozačkog ispita za vozila B kategorije.

”Nakon što je ispitan, 28-godišnjaku je određeno zadržavanje do 15 dana te je predan u zatvor u Varaždinu. Također, protiv vozača zbog počinjenja prometne nesreće izdan je prekršajni nalog, dok je ukupno kažnjen novčanom kaznom od 26.300 kuna”, stoji u priopćenju policije.

Facebook Komentari