33.4 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Hrvatska bi se uskoro mogla suočiti s osam tisuća velikim problemom: Zatvaraju...

Hrvatska bi se uskoro mogla suočiti s osam tisuća velikim problemom: Zatvaraju se još dva kampa za migrante u Bihaću

Hrvatskoj bi prilikom ulaska u potpuni šengenski sistem glavobolje itekako mogla zadati situacija s migrantima u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Prema Frontexovim podacima, u BiH se trenutačno nalazi više od 8 tisuća migranata. Najveći broj njih nalazi se u Bihaću, čiji stanovnici za migrante imaju sve manje strpljenja.

Služba Civilne zaštite Unsko-sanske županije u utorak je osigurala pitku vodu ilegalnim migrantima smještenim u kampu Vučjak pokraj Bihaća nakon što su gradske vlasti odlučile prekinuti financiranje tog lokaliteta pa tako i dopremu vode i odvoz smeća, izvijestili su tijekom dana mediji u Bosni i Hercegovini.

Vodu u kamp dovezle su dvije cisterne, a volonteri Crvenog križa i dalje tamo dijele hranu migrantima no ona se trenutačno svodi tek na zapakirane suhe obroke u ograničenim količinama.

Članovi posebne operativne skupine zadužene za migrantsku krizu koja djeluje na županijskoj razini u ponedjeljak su zaključili kako uz Vučjak trebaju biti zatvoreni i kampovi Miral i Bira koji se nalaze u samom Bihaću.

Odlučili su kako od 15. studenog više neće biti produženi ugovori za najam objekata kojima je upravljala Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

Predložili su da se postojeći kampovi zamijene jednim većim koji bi bio smješten na lokalitetu Medenog polja u općini Bosanski Petrovac iako se lokalne vlasti tome odlučno protive, piše denvnik.hr.

Najnovije

Još iz rubrike