33.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Plenković danas neće pozvati sindikate na razgovor, popodne sastanak u HDZ-u

Plenković danas neće pozvati sindikate na razgovor, popodne sastanak u HDZ-u

Premijer Andrej Plenković danas neće pozvati sindikate na razgovor, doznaje N1 u Vladi Republike Hrvatske.

Situacija sa štrajkom u osnovnim i srednjim školama analizirat će se poslijepodne na sastanku u HDZ-u.

Podsjetimo, gostujući u Novom danu prošlog četvrtka, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru Branko Bačić kazao je kako razgovore sa sindikatima očekuje kad se premijer vrati iz Bruxellesa. “Ja mislim kad se predsjednik vrati iz Bruxellesa, da će sa svojim timom dogovoriti sastanak sa sindikalnim partnerima i krenuti u poslove oko izrade te analize, nove uredbe o koeficijentima”, kazao je tom prilikom Bačić.

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović najavio je, pak, u nedjelju, kao odgovor na sindikalne zahtjeve za povećanjem plaća, da će naručiti analizu stanja složenosti radnih mjesta u državnoj i javnoj upravi kako bi svi zaposleni bili jednako vrednovani.

Propao je i pokušaj mirenja Sindikata znanosti i visokog obrazovanja s Vladom. “Nisu nam ponudili ništa, doslovno ništa”, rekao je Igor Radeka iz Sindikata znanosti i visokog obrazovanja nakon današnjeg pokušaja mirenja.

“Sindikat proglašava štrajk koji počinje u četvrtak. Svaki tjedan najmanje ćemo jedan dan biti u štrajku. Pozivamo nenastavno i nastavno osoblje, pozivamo sve zaposlene da se pridruže štrajku. Očekujemo da će cijeli sustav biti u štrajku…”, rekao je Radeka nakon održanog sastanka u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava.

Najnovije

Još iz rubrike