Glavni državni odvjetnik o aferi SMS: Odluka još nije donesena

Iako se o odbačaju odluke protiv Brkića šuška već danima, Dražen Jelenić, glavni državni odvjetnik poručio je da odluka još nije donesena.

“Odluka još nije donesena. Može biti odbačaj ili optužnica. Koja god bila, bit će jedina moguća i zakonita”, kazao je Dražen Jelenić za RTL.

Podsjetimo, Milijan Brkić ipak neće biti optužen za nezakonito nadziranje četiri ženske osobe, kao ni njegov brat Jozo Brkić te kum Blaž Curić i bivši policijski informatičar Franjo Varga, piše Jutarnji list.

Iako formalna državnoodvjetnička odluka navodno još nije donesena Jutarnji list doznaje kako do optužbe Brkića i ostalih u ovom predmetu gotovo sigurno neće doći, jer rezultati provedenog istraživanja nisu potkrijepili početne sumnje da su braća Brkić, Curić i Varga počinili inkriminirana kaznena djela.

Nakon što je Franjo Varga procesuiran pod optužbom za izradu lažne SMS prepiske bivšega glavnog državnog odvjetnika i osječkih sudaca za potrebe Zdravka Mamića, kao i slične prepiske za Ivicu Todorića, policija je u pretrazi njegove računalne opreme pronašla i druge zanimljive podatke, pa tako i one koji su se odnosili na SMS prepiske i e-mail korespondenciju određenih ženskih osoba.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović odbio je komentirati napise oko afere SMS prema kojima zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić neće biti optužen za nezakonito nadziranje četiri ženske osobe, poručivši da kao ministar ne zna i ne može govoriti o istragama koje provodi policija i DORH.

“Vi znate da ja kao ministar niti znam, niti mogu komentirati istraživanja koje provodi policija, a još manje mogu komentirati postupke koje provodi Državno odvjetništvo”, izjavio je Davor Božinović u Zaprešiću.

“Ono što mogu reći je da sam informiran od glavnoga ravnatelja policije da hrvatska policija nema nikakvu službenu informaciju”, naglasio je, prenosi N1.

Završena istraga braće Brkić, Curića i Varge oko navodnog uhođenja žena, a evo i zaključka

Facebook Komentari