Sudac koji je pustio na slobodu osumnjičene za silovanje otvorio bolovanje: Odgođeno suđenje ocu monstrumu s Paga

Sudac Ivan Marković, koji je osumnjičene za silovanje maloljetnice pustio na slobodu, otvorio je bolovanje. Zbog toga je odgođeno i ročište u predmetu protiv oca s Paga koji je djecu bacio s balkona.

”Rasprava zakazana u kaznenom predmetu koji se vodi protiv okrivljenog muškarca, a koja se trebala održati 16. i 17. studenog 2019. godine kao i druga ročišta koja su bila zakazana za ovaj tjedan kod suca Markovića odgođena su zbog bolovanja uredujućeg suca”, potvrdio je za DNEVNIK.hr glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u utorak je rekao da je sudac koji je donio odluku o puštanju primio ozbiljne prijetnje, pa je i za njega zatražena zaštita.

Odluka suca istrage Županijskog suda u Zadru da se petorica osumnjičenih za silovanje maloljetne djevojke puste na slobodu uz mjere zabrane približavanja žrtvi i komuniciranja s njom te obvezu javljanja u policijsku postaju dvaput mjesečno, izazvala je ogorčenje javnosti. Do kraja tjedna očekuje se odluka na žalbu na neodređivanje istražnog zatvora.

Za petak je najavljen prosvjed ispred zgrade Suda u Zadru, a u subotu na Tomislavovu trgu u Zagrebu.

Obitelj djevojčice silovane kod Zadra traži pravdu: Otac joj je rastrojen, smršavio je valjda sedam kilograma u ovih nekoliko dana. Da ima Boga i pravde, bili bi u zatvoru

Facebook Komentari