U srijedu štrajk u gradu Zagrebu

Nastavljen je cirkularni štrajk učitelja i nastavnika osnovnih i srednjih škola. Nastave u utorak nema u trima županijama: Osječko-baranjskoj, Istarskoj i Šibensko-kninskoj. Za srijedu je najavljen štrajk u gradu Zagrebu.

Sindikati i dalje ne odustaju od povećanja plaće za šest posto, a Vlada nudi četiri.

U podne su Branimir Mihalinec ispred “Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama” te Sanja Šprem, čelnica “Sindikata hrvatskih učitelja”, najavili su da će u srijedu u štrajku biti škole u gradu Zagrebu.

– Svi su požurili objaviti te je sutra štrajk u Zagrebu. Štrajk je samo u gradu Zagrebu. To je naš glavni grad s najvećim obuhvatom, objavio je Branimir Mihalinec.

Odaziv po županijama koje su u štrajku u utorak, do 11 sati je sljedeći: 82,29 posto u Osječko-baranjskoj županiji, 95,85% u Šibensko-kninskoj te 81,41% u Istarskoj županiji.

– U srijedu u 9.20 održat ćemo tiskovinu konferenciju na trgu Sv. Marka. Naš plan ne staje u petak, već u ponedjeljak kreće novi ciklus. Štrajk ne prestaje nit i jenjava. Bit će jednakog intenziteta, a to je i poruka premijeru da ne odustajemo. Spremni smo se boriti za ispunjenje zahtjeva dok god će biti potrebno, dodaje Mihalinec.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak i dalje ponavlja da učitelje treba primjereno platiti, piše HRT.

Facebook Komentari