Počelo suđenje Smiljani Srnec za ubojstvo sestre: Ne osjećam se krivom; Svjedok je na granici vidio da optužena ima sestrinu osobnu

Na varaždinskom Županijskom sudu počela je u utorak glavna rasprava u sudskom postupku Smiljani Srnec zbog ubojstva svoje sestre Jasmine Dominić. Danas bi trebala biti ispitana tri svjedoka, 17. listopada dva svjedoka, a za 18. i 21. listopada su pozvani vještaci koji su dali svoje nalaze i mišljenja u istrazi.

Nakon čitanja optužnice Smiljana Srnec je u sudnici izjavila: Ne osjećam se krivom, piše N1.

Iskaze su počeli iznositi svjedoci.

Prvi ispitani svjedok Romeo Kanižaj iz Bjelice rekao je da je poznavao Jasminu Dominić, bili su prijatelji par mjeseci. Smiljanu je vidio u par navrata, ali nikada nisu pričali. Nakon nekog vremena Smiljana ga je nazvala da pita može li joj posuditi novce. Nije joj dao. S Jasminom se družio, nekad ju je zvao kući. Par mjeseci je to trajalo, kazao je Kanižaj, a nekad je ona govorila da mora učiti ili da ide u Njemačku. U periodu dok su se družili radila je u kafiću. On nije znao da je ona prekinula studij. Pred Državnim odvjetništvom je rekao da je supruzi priznao svoj odnos s Jasminom i da su se razišli jer veza nije imala smisla.

Drugi ispitani svjedok je Dražen Palfi iz Palovca. Nije poznavao nikoga od obitelji jako dobro, sjeća se Jasmine dok je radila u kafiću. 2000. u 9. mjesecu je zadnji put vidio Jasminu, u Zagrebu. Kaže da su površno popričali o tome kako su. Kaže da je ona bila samozatajna.

Pred Državnim odvjetništvom je rekao da su tada sjeli i popili kavu. Smiljanu poznaje od rođenja, ali više se družio s njezinim suprugom. Pred Državnim odvjetništvom je rekao da je Smiljana Srnec manipulatorica i sada je to opet potvrdio. Opisuje da je bila neodgovorna s novcem i išla u kladionice. Za njihovog oca kaže da je bio dobričina i da je pio. Znao je spomenuti Jasminu, mučilo ga je što se ne javlja i ne zna gdje je.

Jednom je sa Smiljanom i njezinim mužem, tada dečkom, išao u Mađarsku, 2001. godine i vidio je na granici da Smiljana ima Jasmininu osobnu, a ne svoju. Kada ju je pitao zašto, ona je rekla da su slični pa da stoje doma dokumenti i one si uzimaju po potrebi. Tvrdi da ih granična policija tada nije ni pregledavala, već su im samo mahnuli da prođu.

Kaže da nikada nije pitao obitelj zašto nisu prijavili Jasminin nestanak, piše N1.

Podsjetimo, Smiljani Srnec (1974.) sudi se za ubojstvo, a u optužnici se navodi da je tijekom ljeta 2000. u obiteljskoj kući u Palovcu zadala svojoj sestri Jasmini Dominić (1977.) najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prijelome kostiju glave od čega je 23-godišnjakinja umrla.

Jasmina Dominić nestala je 2000. godine, pronađena u obiteljskom domu skoro 20 godina kasnije. Njen nestanak službeno je prijavljen tek 16. kolovoza 2005.

Međimurska policija je 16. veljače ove godine zaprimila dojavu iz županijskog Zavoda za hitnu medicinu da je u zamrzivaču u kući u Palovcu pronađen leš nepoznate osobe, za koju je utvrđeno da je sestra Smiljane Srnec, koja je uhićena istoga dana.

Share This Article