Optužen vozač BMW-a koji je drogiran skrivio tešku nesreću na naplatnim kućicama

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv Ozrena M. (35) kojeg se tereti za izazivanje nesreće na naplatnim kućicama u Svetoj Heleni.

Prema optužnici Ozren M. se tereti da je 11. srpnja 2019. u 12,43 u mjestu Sveta Helena (Sveti Ivan Zelina) upravljao BMW-om izlaznom prometnom trakom broj 4 autoceste A4 iz smjera sjevera prema jugu.

Vozilom je upravljao pod utjecajem droga i lijekova te zbog takvog stanja nije bio sposoban za sigurnu vožnju, a osim toga ni brzinu kretanja svog vozila nije uskladio s prometnim znakovima upozorenja na naplatnoj postaji i znakovima ograničenja brzine.

Optužen je i da je prevelikom i nedopuštenom brzinom, a vozio je 143 km/h, prednjim dijelom svog vozila udario u stražnji dio Škode Octavie, koje je ispred njega propisno i usporeno vozilo zbog nailaska na naplatnu postaju. Uslijed udaraca Škoda Octavia je odbačena te je udarila u betonsku barijeru i naplatnu postaju, a potom se zarotirala, prevrnula te naletjela na drugo vozilo koje je bilo zaustavljeno zbog plaćanja cestarine, nakon čega se i prevrnula.

Vozač i putnica iz Škode Octavije su zadobili mnogobrojne teške tjelesne ozljede, dok je dijete iz tog vozila zadobilo osobito teške i za život opasne ozljede. Tužiteljstvo je u optužnici predložilo i da se Ozrenu M. produži pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, piše Večernji.

Facebook Komentari