Penava uz obljetnicu srbijanskih zločina u Sotinu: Sa svima njima priča i scenarij je vrlo sličan, za ljudima se još uvijek traga, ne znamo gdje su, krivci za njihovu sudbinu nisu dobili primjerene kazne

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava bio je na obilježavanju obljetnice stradavanja u Sotinu.

[DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE VELIKOSRPSKE AGRESIJE NAD MJEŠTANIMA SOTINA]

Današnji dan uvod je u tužnu i emotivnu jesen koja će trajati kroz cijeli listopad i studeni, kada nažalost imamo i previše ovakvih mjesta koje trebamo posjetiti, sjetiti se ubijenih sumještana, a nažalost sa svima njima priča i scenarij je vrlo sličan. 28 godina nakon, za ljudima se još uvijek traga, ne znamo gdje su, krivci za njihovu sudbinu nisu dobili primjerene kazne, a njihove obitelji nisu dočekale pravdu.

Pitamo se, koja je točka i cilj s kojim bi bili zadovoljni? Činjenica je da smo davnih godina prošli točku kada smo mogli biti zadovoljni, a proteklih 28 godina nikome ne služi na čast i ponos s aspekta osuđivanja ratnih zločinaca i pronalaska sudbina ljudi.

Sotin je 1991. godine ostao bez 68 mještana. Posmrtni ostatci 17 njih još uvijek nisu pronađeni. Istina je da se u zaboravu i proteku vremena ne možemo sakriti, a svaka godina koja prođe nas udaljava od točke kada smo mogli biti spokojni, napisao je Penava na fb-u.

S prosvjeda u Vukovaru kritiziran DORH, njihov nerad i rotiranje po foteljama, ali oni tvrde da rade super i nisu ni u čemu zakazali

Facebook Komentari