Srbić: Pripremio sam se na bol i dao najbolje što sam mogao

– Srebro je ovdje oko vrata i jako, jako sam ponosan i sretan što sam iz ove situacije izvukao stvarno najbolje što sam mogao. Imao sam dobar osjećaj uoči finala, ali mislim da su me kvalifikacije psihički ispraznile, rekao je Tin Srbić nakon što je osvojio srebrnu medalju na preči na Svjetskom prvenstvu u gimnastici u Stuttgartu.

Nastupio je s ozlijeđenim zglobom zapešća, no nije to jedino što ga je mučilo u Stuttgartu.

– Nakon kvalifikacija je bilo problema sa Savezom koji je rezervirao hotel samo do kvalifikacija, ne vjerujući da ćemo ući u finale. I kad smo ušli u finale naravno da je bilo problema s produženjem hotela. Najprije smo na treninge dolazili s koferima, a zatim su nas smjestili u hostel udaljen od dvorane sat vremena autobusom. Bio sam dva dana bez rehabilitacije i odmora i mislim da je to pomoglo da dođe do ozljede… I da sam nešto danas zabrljao ne bih krivio to već samo sebe, kao što sam sada ponosan što sam iz toga izvukao maksimum. Pripremio sam se da će me boljeti u finalu i jednostavno napravio najbolje što sam mogao, dodao je Srbić.

Nastup u finalu te naposljetku i srebrna medalja Srbiću su osigurali vizu za Olimpijske igre u Tokiju. Tamo će mu se pridružiti i Ana Đerek, što je i potvrđeno po završetku natjecanja na svjetskoj smotri.

– Evo, jedno 18 godina sanjam da izborim Olimpijske igre. Uspio sam. Sada je napokon konačno i potvrđeno da sam to ostvario. Ne znam što bih rekao. Jedva čekam! Sad već poslije ovoga kreću i pripreme za Olimpijske igre u dogovoru s trenerom. Stvarno sam jako sretan i uzbuđen zbog toga svega, dodao je Srbić, piše HRT.

SP Stuttgart: Ozlijeđeni, ali fantastični Tin Srbić osvojio srebro

Facebook Komentari