Martinique obustavio potragu za pomorcima, evo što kaže Plenković

Premijer Andrej Plenković komentirao je potragu za nestalim pomorcima s broda Bourbon Rhode, među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić.

Komentirajući potragu za nestalim pomorcima s broda Bourbon Rhode, Plenković je rekao da su otkako se nesreća dogodila poduzeli apsolutno sve što se moglo.

“Moj predstojnik ureda, koji je rođen i živio u Francuskoj, po nekoliko sati svaki dan provodi na telefonima što s našim veleposlanstvom što s Francuskom. Kompanija se angažirala, francuska se vojska bila angažirala, letjeli su zrakoplovi, trgovački brodovi su imali obvezu motrenja… Prema sinoćnjim informacijama, područje koje su pretražili je veće od 200 tisuća kvadratnih kilometara, znači veće od četiri Hrvatske. Mi ćemo angažmanom i razgovorima napraviti sve, ali treba uzeti u obzir da se nesreća dogodila na sredini Atlantika”, rekao je Plenković, dodavši da će Vlada sa svoje strane nastaviti raditi sve što može, piše N1.

Podsjetimo, na konferenciji za medije predstavnika vlasti Martiniquea objavljeno je kako će se prekinuti aktivna potraga za posadom broda Bourbon Rhodea i kapetanom Dinom Miškićem te da se prebacuju na aktivno motrenje.

Oglasili su se i iz kompanije Bourbon Offshore, u čijem je vlasništvu potopljeni brod. “Potraga nije naišla na znakove života ili splavi za spašavanje dulje od 10 dana, unatoč svim mjerama”, rekli su iz kompanije, dodavši da potraga za nestalim pomorcima traje već 16 dana.

Istaknuli su i da se potraga ne obustavlja i da neće trajati do određenoga datuma, nego ulazi u novu fazu aktivne straže te da će brodovi koji prolaze područjem morati javiti ukoliko uoče bilo što.

Facebook Komentari