Glavni tajnik Sindikata pomoraca o prestanku potrage: Obitelj je razočarana. Sad sve nade polažemo u satelitske snimke

Iako je aktivna potraga za nestalim pomorcima u Atlantiku obustavljena, nastavlja se pasivna potraga što znači da su brodovi koji idu tim područjem upućeni da obrate pažnju, a idućih šest dana analizirat će se satelitske snimke, rekao je za DNEVNIK.hr, Neven Melvan, glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske.

Što kaže obitelj hrvatskog kapetana Dine Miškića na najnovije okolnosti oko prestanka potrage aktivnog motrenja?

Naravno da je obitelj razočarana takvom odlukom. Ne možemo reći da nije očekivana, ali naravno da su razočarani. Sada oni svoje nade polažu na to satelitsko motrenje koje će se nastaviti kroz idućih šest dana kako je sada dogovoreno, to znači da će ipak satelitske snimke biti analizirane i ukoliko se uoči nešto što bi moglo biti od koristi uputit će se flota prema tamo da se pokuša naći te ljude.

Je li vas iznenadila odluka vlasti?

Mogu reći da nas nije iznenadila. Naime, ipak ova potraga traje već 16 dana, samim time kroz 16 dana to područje pretrage je postalo već golemo i jako ga je teško kvalitetno odraditi pa čak i sa flotom francuske mornarice koja je bila na terenu. Uistinu sad polažemo nade u te satelitske snimke koje bi nam možda mogle otkriti nešto više o poziciji tih splavi.

Potraga je dosad rezultirala pronalaskom trojice članova posade koji su preživjeli te četvorice poginulih. Na brodu ih je ukupno bilo 14. Na brodu su uz hrvatskog kapetana bili većinom Ukrajinci, te po jedan Rus, Južnoafrikanac i Filipinac.

Facebook Komentari