Napeto je u vladajućoj koaliciji, Batinić: Nije ultimatum nego zahtjev – jasno smo rekli da ni milimetra nećemo odstupiti

Napeto je u vladajućoj koaliciji. Na sinoć održanom koalicijskom sastanku nije se pojavio nitko iz HNS-a, oni su u isto vrijeme sazvali svoj sastanak nakon kojega su uputili zahtjev premijeru – ili povišice učiteljima, ili neće podržati proračun.

“Mi smo na užoj koordinaciji stranke sinoć samo potvrdili da provodimo odluke središnjih tijela stranke. Našli smo se da definiramo sljedeće korake”, kazao je u četvrtak u Saboru predsjednik Kluba HNS-a Milorad Batinić, prenosi N1.

Je li izlazak iz koalicije neminovan nakon ultimatuma?

“Ne radi se o ultimatumu. U strategiji obrazovanja piše da treba povećati standard i poboljšati uvjete rada učiteljima, o tome komuniciramo od petog mjeseca i to vrlo vrlo intenzivno… Mi smo jasno rekli da ni milimetra nećemo odstupiti od naših zahtjeva”, odgovorio je HNS-ovac.

Batinić smatra da novca ima.

“A gdje će ministar Marić namaknuti taj novac, to ću prepustiti njemu”, rekao je Batinić.

Podsjetimo, zbog štrajka u školama sinoć je iz HNS-a stigao novi zahtjev prema Vladi.

Naime, na sinoć održanom koalicijskom sastanku nije se pojavio nitko iz HNS-a, jer su oni u isto vrijeme sazvali svoj sastanak nakon kojega su uputili zahtjev premijeru – ili povišice učiteljima, ili neće podržati proračun.

“U Vladu smo ušli zbog obrazovne reforme i da bi riješili nestabilnost. Vodstvo stranke je na osnovu prethodno donesenih odluka na Predsjedništvu i Središnjem odboru zaključilo da ako ne bude izglasano povećanje koeficijenata od 4 posto HNS neće glasati za proračun i nemamo šta raditi u toj Vladi”, kazao je Ivan Vrdoljak.

Jandroković: Nema potrebe za ultimatumima

Na pitanje je li zahtjev HNS-a ultimatum i hoće li izaći iz Vlade kaže: “Ne bih došao do te razine da će HNS izaći iz Vlade, još postoji mogućnost razgovora pa ćemo vidjeti. Stav cijelog HDZ-a je da nema ultimatuma niti ima potrebe da bilo tko postavlja ultimatume. Način rada ove Vlade je da se kroz razgovor traži rješenje i da je pokazano da ima spremnosti i fleksibilnosti da se postignu dogovori, neće se ništa riješiti ultimatumom, ali mi smo spremni za sve opcije”, rekao je HDZ-ov Gordan Jandroković nakon koalicijskog sastanka.

Facebook Komentari